Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrhunski brazilski pevci na obisku pri Avstrijcih

Objava: 18. 09. 2011 / 14:11
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrhunski brazilski pevci na obisku pri Avstrijcih

V avstrijsko prestolnico prihajajo 'Canarinhos', najstarejši in najbolj znani brazilski deški zbor.

'Canarinhos', najstarejši in najbolj znani brazilski deški zbor, v soboto, 24. septembra, prihaja v avstrijsko prestolnico. Zbor izhaja iz 'šole za revne' pri bratih frančiškanih v brazilskem mestu Petropolis, ki je nekdaj nudil možnost izobrazbe otrokom iz obubožanih družin. Danes zbor sestavljajo pripadniki vseh družbenih slojev in različnih ras, uradno ime zbora pa je 'Coral de Meninos Cantores do Petropolis'.

Vzorniki za ustanovitev omenjenega zbora so bili mladi pevci iz nemškega Regensburga, 'Die Regensburger Domspatzen'. Mladi brazilski pevci v domovini uživajo podoben položaj in ugled kot v avstrijski prestolnici sloviti Dunajski dečki.

'Canarinhos' imajo za seboj že številna mednarodna koncertna potovanja, tako po Latinski Ameriki kot tudi po Evropi in Severni Ameriki. Njihov repertoar obsega gregorijanske korale, dela Palestrine in Bacha, pa vse do klasike, ki jo predstavljajo Mahler, Fauré in Bernstein. Mladi pevci so doslej posneli že šestnajst zgoščenk.

Frančiškani so zbor ustanovili z namenom, da bi poleg temeljnega znanja dečkom ponudili tudi kulturno izobrazbo in poznavanje medčloveških odnosov. Najprej je bil ustanovljen deški zbor, danes pa se pri 'Instituto dos Meninos Cantores de Petropolis' ponašajo tudi z dekliškim zborom in glasbeno šolo, kjer frančiškani nudijo celostni razvoj okoli stopetdesetim otrokom in mladostnikom.

Za učence iz revnih družin je šolanje povsem brezplačno. Otroci poleg malice prejmejo tudi učne materiale z inštituta ter zdravstveno in življenjsko zavarovanje.

Fotografija - vir: http://www.canarinhos.com.br/#

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh