Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrh G20 v Hamburgu: škofje pozivajo k pravičnosti in miru

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 07. 2017 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrh G20 v Hamburgu: škofje pozivajo k pravičnosti in miru

Izpostavljeno tudi vprašanje o varovanju stvarstva.

V Hamburgu danes in jutri zaseda vrh skupine G20. Po mnenju nemških škofov so osrednja vprašanja, o katerih bi morali razmišljati udeleženci srečanja, pravičnost, mir in varovanje stvarstva. Po poročanju agencije SIR je msgr. Franz-Jozef Overbeck, pri Nemški škofovski konferenci odgovoren za socialno politiko, poudaril, da je potrebno pretehtati trenutni sporni kontekst.



Msgr. Overbeck je dodal, da vrh zaseda v težkih okoliščinah, saj imajo Združene države Amerike nov pogled na trgovino in podnebne spremembe. To je po njegovem mnenju tudi razlog, da je težko predvideti skupno usmeritev zahoda. Poleg tega pa na različnih koncih sveta cvetijo oblike avtoritarnih držav, zaradi česar trenutni svetovni položaj ni spodbuden.

Škof Overbeck zato Združene Adržave Amerike poziva, naj igrajo temeljno vlogo v prizadevanju za mir in varnost, pravično svetovno trgovino in varovanje podnebja. Stabilnost mednarodnega režima je po njegovih besedah odvisna od verodostojnosti in sodelovanja ZDA pri upravljanju svetovne moči ter od njihove konstruktivne in velikodušne drže.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh