Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrh G-8: Cerkev upa na pozitivne impulze iz L'Aquile

Objava: 07. 07. 2009 / 07:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrh G-8: Cerkev upa na pozitivne impulze iz L'Aquile

'Pogled na razrušeno mesto naj bi spodbudil udeležence, da spremenijo podobo ostalih razrušenih mest po vsem svetu.'

L'aquilski nadškof Giuseppe Molinari je izrazil upanje, da bo vrh G-8 potekal v mirnem in konstruktivnem ozračju. Danes se voditelji vlad in predsedniki osmih najpomembnejših industrijskih držav sestanejo v prestolnici italijanske pokrajine Abruzzo, ki jo je v začetku letošnjega aprila opustošil uničujoč potres.

V pogovoru za Radio Vatikan je nadškof Molinari povedal, da si tamkajšnji prebivalci od srečanja želijo spodbudo za boljše sodelovanje za dobro vseh ljudi. Tudi sam nadškof je izrazil željo, da pri srečanju ne bi šlo zgolj za diplomacijo in narodne interese posameznih držav, pač pa da bi pogled na tamkajšnjo tragedijo zbudil vest v državnih voditeljih. Podoba razrušene L'Aquile naj bi spodbudila udeležence, da spremenijo podobo ostalih razrušenih mest po vsem svetu.

V rušilnem potresu, ki je aprila prizadel italijanske Abruzze, je samo v prestolnici L'Aquila življenje izgubilo skoraj 300 ljudi. Več kot 60.000 jih je ostalo brez strehe nad glavo. Številni prebivalci tega področja upajo, da bo srečanje voditeljev skupine G-8 ponovno pritegnilo pozornost svetovne javnosti na njihovo tragedijo.

Kot je povedal nadškof Molinari, ljudje ob dejstvu, da bodo voditelji vlad in predsedniki najpomembnejših industrijskih držav obiskali poškodovane zgodovinske spomenike, med njimi tudi cerkve, upajo na pomoč tujine pri obnovi poškodovanih objektov. Zaradi strogih varnostnih ukrepov pa bodo morali prebivalci L'Aquile po drugi strani v zakup vzeti marsikatero neprijetnost.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh