Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Volitve novega papeža: Britanski pobiralci stav imajo tri favorite

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 03. 2013 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Volitve novega papeža: Britanski pobiralci stav imajo tri favorite

Na stavah vodijo Scola, Turkson in Bertone.

Nekaj dni pred začetkom volitev novega papeža so britanski pobiralci stav zbrali predloge, s katerimi so iskali favorite za novega poglavarja katoliške Cerkve. Na prvih treh mestih seznama so se znašli milanski nadškof kardinal Angelo Scola, kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson iz Gane in vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone iz Italije.

Pri pobiralcih stav, tako pri Williamu Hillukot tudi pri Paddyju Powerju je minulo soboto zvečer vodil kardinal Scola, kar bi zmagovalcu stave prineslo okoli tri funte dobička na vsak vloženi funt. Bertone in Turkson se izmenjujeta na drugem in tretjem mestu. S precejšnjo razliko prvim trem sledi dunajski nadškof, kardinal Christoph Schönborn.

Pri pobiralcu stav Paddyju Powerju so se na seznamu znašli celo nekateri kandidati, ki v resnici niso 'v igri' za novega papeža. Če bo novi poglavar katoliške Cerkve irski pevec Bono, bo to zmagovalcu prineslo tisoč funtov dobička na vsak vloženi funt... Pri evolucijskem biologu in kritiku religije Richardu Dawkinsu je ta vsota v višini 666 funtov.

Pobiranje stav glede izida papeških volitev ima po navedbah časnika 'Die Neue Zürcher Zeitung' dolgo tradicijo: že leta 1549 so rimske banke zbirale stave za izid konklava. Takratni favorit je dejansko postal papež in je leta 1550 nastopil svoj položaj kot Julij II. Tudi kardinal Joseph Ratzinger je leta 2005 veljal za enega izmed favoritov.

Na fotografiji: milanski nadškof kardinal Scola (foto: splet)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh