Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vloga Svetega sedeža pri Unescu

Za vas piše:
K. H.
Objava: 20. 10. 2018 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2018 / 12:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vloga Svetega sedeža pri Unescu

V Ljubljani predaval mons. Francesco Follo, stalni opazovalec Svetega sedeža pri Unescu.

Danes dopoldne, v soboto, 20. oktobra, je na povabilo slovenskih jezuitov in kulturnega društva KDO v duhovnem središču pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani predaval mons. Francesco Follo, stalni opazovalec Svetega Sedeža pri Unescu s sedežem v Parizu. V predavanju z naslovom Sveti Sedež in UNESCO: izziv medkulturnosti je govoril o izzivih krščanstva na področju izobraževanja, znanosti in kulture ter vlogo Unesca pri teh procesih. (več o predavanju v novi tiskani številki Družine)


Francesco Follo, letnik 1946, je Italijan, doma iz Brescie. V duhovnika je bil posvečen leta 1970, po doktoratu iz filozofije na rimski Gregoriani je predaval filozofijo in kulturno antropologijo na več italijanskih fakultetah. Deloval je tudi kot novinar in urednik, med drugim je bil sredi osemdesetih let pomočnik direktorja tednika La Vita Cattolica. Leta 2002 ga je papež Janez Pavel II. imenoval za stalnega opazovalca Svetega sedeža v UNESCO. Napisal je več knjig, v slovenščino je prevedena knjiga Mati Terezija (prevod Stane Zore, založba Novi svet, 2010).


Francesco Follo je v Ljubljano prišel iz Trsta, kjer je v prejšnjih dneh na temo Sveti sedež in Unesco že imel odmevna predavanja za tržaške študente in izobražence. V Ljubljano ga je pripeljal jezuit p. Stefano Bove, univerzitetni kaplan v Trstu.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh