Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada še ni sprostila vseh ukrepov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 05. 2021 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 12:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada še ni sprostila vseh ukrepov

Vlada še ni sprostila vseh ukrepov

Minister Poklukar: »Nismo še na koncu poti.«

Vlada je večino omejitev podaljšala do 6. junija. FOTO: Tatjana Splichal

Sedemdnevno povprečje okužb s koronavirusom v Sloveniji je v torek padlo pod 300, s čimer je prehod v zeleno fazo izpolnjen. Vlada kljub temu ni sprostila vseh ukrepov za zajezitev epidemije, s čimer je sledila predlogu svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje. Znano je, da je bila epidemija sredi maja podaljšana do 15. junija.

Večina omejitev podaljšana do 6. junija

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je za STA povedala: »Glede na to, da je epidemija še vedno razglašena, bi bilo malce nelogično, da bi vse ukrepe v državi sprostili.« Minister za zdravje Janez Poklukar pa je v sinočnjih Odmevih poudaril, da so podatki glede epidemije sicer spodbudni, a »še nismo na koncu poti.«

V veljavi še naprej ostajajo omejitve pri ponujanju kulturnih storitev, kolektivnem uresničevanju verske svobode in javnem prevozu. Prav tako še vedno velja omejitev zbiranja ter obveznost nošenja mask v zaprtih prostorih in razkuževanja rok. Med novostmi pri vstopu v državo je med drugim možnost vstopa brez omejitev za otroke do 15. leta v organizirani skupini, v večstanovanjskih stavbah pa morajo biti še vedno nameščeni razpršilniki za razkuževanje rok. Vlada je sicer do konca junija podaljšala ukrep subvencioniranja čakanja na delo.

V Melbournu zaprtje za teden dni

Po poročanju STA so v Melbournu zaradi novega izbruha novega koronavirusa uvedli enotedensko zaprtje, ki bo vplivalo na življenja več kot petih milijonov prebivalcev tega avstralskega mesta. Ukrep velja za Melbourne in zvezno državo Viktorija. Oblasti so se zanj odločile potem, ko se je število primerov najnovejšega izbruha podvojilo na 26.

V veronski Areni na voljo 6000 sedežev

Vsi se veselimo sproščanja ukrepov, zlasti ljubitelji množičnih dogodkov. Po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA bo imela veronska Arena v poletnem času ob nadaljnjem sproščanju na voljo približno 6000 sedežev. Sezono bodo odprli 19. junija z opernim festivalom, in sicer s koncertno izvedbo Verdijeve opere Aida.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh