Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vid Grdadolnik posvečen v duhovnika [FOTO]

Za vas piše:
Družina Grdadolnik
Objava: 08. 06. 2024 / 11:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2024 / 13:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vid Grdadolnik posvečen v duhovnika [FOTO]
Ganljiv prizor slovesnosti je bil, ko so škof in vsi navzoči duhovniki polagali roke na glavo novomašnika Vida Grdadolnika in molili zanj. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Vid Grdadolnik posvečen v duhovnika [FOTO]

V petek, 7. junija 2024, je bila v puljski stolnici slovesnost mašniškega posvečenja, ki ga je prejel Logatčan Vid Grdadolnik.

Posvečenje je opravil škof poreško-puljske škofije msgr. Ivan Štironja. Na slovesnosti je somaševalo 65 duhovnikov, poleg Vida Grdadolnika je bil v duhovnika posvečen tudi Tobija Matijević iz Splita. Puljska stolnica je bila polna do zadnjega kotička. 

Oba novomašnika s škofom Ivanom Štironjo in duhovniki. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Na začetku slovesnosti je rektor neokatehumenskega semenišča Redemptoris Mater v Pulju Alejandro Castillo Jimenez pozdravil družine in sorodnike novomašnikov, vse neokatehumenske skupnosti iz Slovenije in Hrvaške, Srbije, Italije, župljane Logatca in Splita. Prisotni so bili tudi vsi bogoslovci iz semenišča Redemptoris Mater iz Pulja in Sarajeva, ki so poleg stolnega zbora glasbeno oblikovali slovesnost. 

Novomašnik Vid Grdadolnik med deljenjem obhajila. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Škof je v pridigi poudaril, da naj bo Bog na prvem mestu. Človek brez Boga je nebogljen in ničla, z Bogom na prvem mestu pa postane čista desetka. To je zaželel tudi obema novomašnikoma. 

Vzdušje je bilo čudovito in nepozabno, čutila se je prisotnost Svetega Duha. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Ganljiv prizor slovesnosti je bil, ko so škof in vsi navzoči duhovniki polagali roke na glavo obeh novomašnikov in molili zanju. Enako je bilo ganljivo, ko sta novomašnika ležala na tleh v znak popolne pokorščine Bogu, navzoči pa smo na kolenih preprevali litanije vseh svetnikov. 

Ganljivo je bilo, ko sta novomašnika ležala na tleh v znak popolne pokorščine Bogu, navzoči pa so na kolenih prepevali litanije vseh svetnikov. FOTO: Tomo Strle/CITRUS

Novomašnika sta na koncu podelila slovesni novomašni blagoslov vsem navzočim. Po končanem obredu pa sta polagala roke in molila nad posamezniki, zakonskimi pari in celimi družinami, ki so prosili za poseben novomašni blagoslov. Vzdušje je bilo čudovito in nepozabno, čutila se je prisotnost Svetega Duha.

Fotogalerija (avtor: Tomo Strle/CITRUS):

Vidu ob mašniškem posvečenju čestitamo tudi na spletni Družini in mu želimo Božjega blagoslova.

Nalaganje
Nazaj na vrh