Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veselje in povezanost

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 07. 02. 2024 / 07:54
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 10:48
Veselje in povezanost
Romanje iz Viča na Dobrovo ob molitvi rožnega venca in prepevanju. FOTO: Arhiv prijateljstva

Veselje in povezanost

Ob 50-letnici obstoja in delovanja Prijateljstva bolnikov in invalidov ter Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov (KBBI) Slovenije.

V letu 2023/24 Prijateljstvo bolnikov in invalidov ter KBBI s hvaležnostjo praznuje 50 let svojega delovanja. Spominjajo se skupnih začetkov in polni upanja gledajo v prihodnost v duhu medsebojnega sodelovanja, podpore in dopolnjevanja kot ena družina. V jubilejnem letu, ki ga zaključujejo z zahvalno mašo v župnijski cerkvi v Ljubljani v Podutiku v soboto, 10. februarja, je bilo 50 srečanj bolnikov, invalidov in ostarelih. V srečevanju z njimi lahko vedno znova odkrijemo, da so pravi misijonarji, ko nas nagovarjajo s pristnim veseljem in bratsko povezanostjo tako med njimi kot s sodelavci, odpirajo pa nam tudi oči za bistveno v življenju. Čeprav se soočajo s številnimi omejitvami, preizkušnjami in trpljenjem, je življenje dragocen dar.

Enost v različnosti

»Prijateljstvo in Bratstvo sta dve identiteti, vsaka s svojimi poudarki, ki pa prav s svojo različnostjo bogatita in dopolnjujeta druga drugo in s tem Kristusovo Cerkev,« je zapisal lazarist Borut Pohar, duhov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh