Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veselje do življenja je pomembno širiti po vsej Sloveniji

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 07. 08. 2024 / 13:10
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 13:51
Veselje do življenja je pomembno širiti po vsej Sloveniji
Martin Vuk, predstavnik prirediteljev Pohoda za življenje v Kopru. FOTO: Tino Mamić

Veselje do življenja je pomembno širiti po vsej Sloveniji

Martin Vuk si ob prvem Pohodu za življenje v Kopru želi, da bi ta prerasel v splošno gibanje, ki bi spreminjalo javno mnenje in srca ljudi.

Ob robu lanskega oktobrskega vseslovenskega Pohoda za življenje v Ljubljani so bili številni udeleženci povabljeni na pohode za življenje v letu 2024. Ne, ni bila napaka – čeprav bi bralci morda pričakovali, da bi morali uporabiti dvojino, da so bili torej udeleženci povabljeni na (dva) pohoda (mariborskega in ljubljanskega), za leto 2024 prvič lahko uporabimo množino: Pohod za življenje bo namreč odmeval tudi v zahodni Sloveniji, natančneje v Kopru, in sicer v nedeljo, 22. septembra, ob 11. uri izpred Taverne. Pohod nam je predstavil vodja koprskih organizatorjev Martin Vuk (50).

Koper že zaradi svoje lege in tudi zgodovine velja za zelo liberalno, v političnem smislu pretežno levo usmerjeno mesto. Kako je v takem okolju zagovarjati dostojanstvo in nedotakljivost človeškega življenja od spočetja dalje?

V to okolje nas je Bog postavil z nekim namenom, ker ima načrt z nami. Ne smemo pozabiti, da je bil Koper v preteklosti tudi meniško mesto, pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh