Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vesela vera ali nasveti za trubadurja

Za vas piše:
M P
Objava: 11. 02. 2014 / 12:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vesela vera ali nasveti za trubadurja

Avtor stripa Mali volk, Jean-François Kieffer, svetuje, kako živeti kot trubadur.

Izšel je 2. del Malega volka, ki ima naslov Lovciin druge zgodbe. Jean-François Kieffer je »oče« našega drobnega stripovskegajunaka, sirote, ki je med potepanjem po svetu spoznal sv. Frančiška Asiškega inv svojem življenju naredil veliko dobrega.

Jean-François Kieffer francoski ilustrator, pisatelj inskladatelj. Je poročen in oče štirih otrok. Z vsem srcem je predan Bogu inCervki služi tudi kot stalni diakon. S svojimi talenti, risbami in glasbo radseje zabavo. V življenju prisega na veselo vero, ki ga kot trubadurja ohranjaodprtega za druge. Objavljamo nekaj njegovih nasvetov, kako živeti kottrubadur.

 

1.Veselimo se, praznujmo!
Dobranovica nas zbira v cerkvi in pošilja v življenje. Prava sreča je, da lahkoživimo kot bratje! Po zgledu svetega Frančiška - in Malega Volka - bodimogospodovi trubadurji.

2.Naj bo naša domišljija živa!
Trubadurje iznajdljiv. Čeprav nisi ne žongler ne glasbenik, lahko tudi ti povabiš kveselju s svojim nasmehom, s svojim odnosom, z obleko! Naša družba je takopogosto siva.

3.Bodimo preprosti
Kadarpraznujemo, gre pogosto za velike dogodke, ki zahtevajo ogromno človeškeganapora in financ. Smo pozabili na improvizacijo? Naj živi svečka na mizi, lepamisel poleg postelje, nepričakovana pesem ali glasba!

4.Bodimo ustvarjalni
Liturgijabi morala vključiti vse naše čute, ne le možganov. Izkoristimo vsakopriložnost, da v cerkvi ali pred njo praznujemo: sprejmemo tiste, ki prihajajo;se zahvalimo, ko je potrebno; praznujemo obletnice poroke; pozdravimo navzočeotroke, skupino, ki gre mimo ...

5. Nezapirajmo truba-duri
Besednaigra je sicer preprosta, je pa kljub temu pomembna. Ne zapirajmo se predsvetom, kot so to storili apostoli pred binkoštimi. Imejmo zanimanje za to, karse dogaja izven naših cerkva. Naj nas zanima vsak. Naj nas ne bo strah -zapojmo mu pesem ... in prisluhnimo njegovi.

6. Najnas ne bo strah vztrajati
Sespomnite pevca, ki so ga v stripu Asterix privezali na drevo, ker je želelpeti? Včasih pa se tisti, ki naj bi sporočal dobro novico, sam priveže, ker sine upa odpreti ust. Lahko gre za samoljubje, lahko za strah pred tem, da ne biznal prav reči, da bi koga zmotil, da bi izpadel kot Jehova priča ... Spreprostostjo sprejmimo tveganje. Samo nepopolna lončena posoda smo, a nosimozaklad. Zaklad, ki ga moramo deliti.

 

Povzeto po www.lavie.fr,prevedla Sonja Benčina

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh