Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vesel božič s potico«

Za vas piše:
M P
Objava: 17. 12. 2013 / 13:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vesel božič s potico«

»Vesel božič s potico«

Kardinal dr. Franc Rode je bil na zasebni avdienci pri papežu Frančišku. Ob koncu uradnega pogovora je sveti oče kardinalu zaželel vesel božič z dobro slovensko potico.

V četrtek, 12. decembra, je papež Frančišek v zasebni avdienci v Apostolski palači sprejel kardinala Franca Rodeta. V daljšem pogovoru sta se kot dobra prijatelja dotaknila različnih vidikov sedanjega trenutka, najprej položaja katoliške Cerkve na Slovenskem po odstopu obeh nadškofov. Kardinal je svetemu očetu omenil potrtost slovenskih vernikov po tem dogodku, predvsem pa potrebo, da pride do čimprejšnjega imenovanja novih pastirjev, in to po normalnem kanonskem postopku, brez vmešavanja in pritiskov morebitnih interesnih skupin.

Svetega očeta je nato seznanil z nekaterimi težavami mlajših redovnih skupnosti, saj je to področje kardinalu kot nekdanjemu prefektu Kongregacije za redovnike zelo blizu. Posebno se mu je zahvalil za očitno podporo, ki jo je izkazal Kristusovim legionarjem z imenovanjem škofa Vergeza za tajnika governatorata vatikanskega mesta.

Pogovor je stekel tudi o preteklih devetih mesecih pontifikata papeža Frančiška in o njegovi odprtosti za različne skupine znotraj Cerkve. Posebno pozornost zaslužijo predvsem mladi kandidati za duhovniški in redovniški poklic. V zvezi s tem se je kardinal Rode svetemu očetu zahvalil, da bo leto 2015 namenjeno razmisleku o posvečenem življenju in molitvi zanj, kar je sam predlagal že pred leti. Prav tako se je kardinal papežu zahvalil za apostolsko spodbudo »Radost evangelija«, ki v svetu močno odmeva, in mu čestital za inovativen pristop k vernikom in tudi od Cerkve oddaljenim ljudem.

Ob koncu srečanja sta si sogovornika izmenjala voščila za bližajoče se praznike. Sveti oče je slovenskemu kardinalu zaželel: »Felices fiestas de Navidad con una buena potica« – Vesele božične praznike z dobro potico. Slovenci v Argentini so očitno zelo uspešni ambasadorji te naše domače dobrote, saj jo pozna tudi sveti oče.


Vabilo papeža Frančiška kardinalu Rodetu na zasebno avdienco

Papež Frančišek je v zasebni avdienci v Apostolski palači sprejel kardinala Franca Rodeta.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh