Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vera močnejša od strahu

Za vas piše:
Drago Karl Ocvirk
Objava: 05. 09. 2024 / 07:33
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2024 / 07:39
Vera močnejša od strahu
Modro nebo. FOTO: Tatjana Splichal

Vera močnejša od strahu

Že med vročinskimi valovi so mediji hiteli napovedovati vročo jesen. Za pokušino so postregli s prikrivanjem milijonov »prvega moža« pravičniške predsednice, pokazali kulinarično hipokrizijo premierskega veganskega para ob polni mizi morskih dobrot, videli smo Rome, ki so ugnali policijo v kozji rog.

Po žepu nas bo udarilo povišanje dajatve za RTV, ker se je zelo povišala negledanost. To odiranje državljanov si je umislila »kulturna« ministrica, ki s svojimi rdečimi kmeri uničuje slovensko kulturo. Ponos nam dviga predsednica države, ki v stepski Mongoliji z dvema odstotkoma gozdne površine opolnomočuje ženske v gozdarstvu in utira novo destinacijo tistim, ki si ne morejo privoščiti predrage Hrvaške. Depolitizirana RTV je pokazala pojočo Urško, ki je dobila proslavo v Beltincih namesto olimpijade v Parizu. O njenem poplesavanju in prepevanju nepogrešljivih Hej brigad ni poročala.

V naši bližini divjata dve vojni: Ukrajinci se poskušajo ubraniti okupatorja, Izraelci pa teroristov. Na obeh bojiščih je vroče, kaj šele bo?! Anglija drvi z levo vlado v državljansko vojno, so najbolj temne napovedi; Maduro se je kar sam ponovno oklical za predsednika, da bo svobodomiselnim Venezuelcem še naprej z macolo zabijal socializem v glavo; v Teheranu pa ajatole ne vejo, koga...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh