Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Venezuelski kardinal poziva k molitvi za predsednika Chaveza

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 01. 2013 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Venezuelski kardinal poziva k molitvi za predsednika Chaveza

Zapleti po zadnji operaciji predsednika Huga Chaveza, ki je obolel za rakom.

Venezuelski kardinal Jorge Urosa Savino je svoje rojake pozval k molitvi za težko bolnega predsednika Huga Chaveza. »Prosimo Gospoda, da mu v teh težkih trenutkih nakloni moč«, je dejal nadškof v Caracasu v pogovoru za tamkajšnji časnik 'El Universal'. Nadškof Urosa je sicer znan kot oster Chavezov kritik. Kardinal je obenem izrazil zaupanje, da bodo venezuelski politiki delovali v skladu z ustavo, tudi če Chavez 10. januarja, kot je načrtovano, ne bo mogel ponovno priseči.

Njegov namestnik Nicolas Maduro je pred tem poročal o zapletih po zadnji operaciji predsednika, ki je obolel za rakom. Chaveza so sredi lanskega decembra ponovno operirali kubanski zdravniki. Po navedbah tamkajšnjih medijev pa se je po operaciji njegovo zdravstveno stanje poslabšalo.

Chavez je bil na položaj venezuelskega predsednika ponovno izvoljen oktobra lani. V skladu z ustavo naj bi ponovni mandat, ki naj bi trajal do leta 2019, nastopil 10. januarja letos. Če njegovo zdravstveno stanje tega ne bo dopuščalo, bodo morali v Venezueli ponovno razpisati predsedniške volitve.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh