Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikodušni darovi za svetovno srečanje družin v ZDA

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 02. 2015 / 09:26
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Velikodušni darovi za svetovno srečanje družin v ZDA

Dve tretjini načrtovanega proračuna za septembrski dogodek zbrani z zasebnimi darovi.

Prireditelji letošnjega svetovnega srečanja družin v Filadelfiji v Združenih državah Amerike so s pomočjo zasebnih darov za dogodek zbrali že več kot 30 milijonov ameriških dolarjev (okoli 26,3 milijonov evrov), je poročala washingtonska agencija Catholic News Service. Vrhunec štiridnevne prireditve v največjem mestu ameriške zvezne države Pennsylvanie med 22. in 25. septembrom letos bo bogoslužje s papežem Frančiškom, prireditelji pa pričakujejo več kot milijon udeležencev.



Filadelfijski nadškof Charles Chaput je dejal, da finančna podpora izkazuje »čudovito velikodušnost in neizmerno navdušenje«, ki spremljata svetovno srečanje, pa tudi »veliko navdušenje nad obiskom papeža Frančiška«. Njegov prihod v Filadelfijo namreč združuje ljudi različnih veroizpovedi.

Svetovno srečanje družin pod pokroviteljstvom Papeškega sveta za družino vsaka tri leta priredijo v drugem mestu. Začasni proračun letošnjega srečanja v višini 45 milijonov dolarjev (40 milijonov evrov) je doslej s pomočjo darov pokrit do dveh tretjin vsote. Turistični urad v Filadelfiji predvideva, da bo mesto s srečanjem ustvarilo dobišek v višini 418 milijonov dolarjev (367 milijonov evrov).

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Božji pastir
Proza
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh