Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Velik praznik družin, trpljenje zlorab«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 08. 2018 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2018 / 14:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Velik praznik družin, trpljenje zlorab«

»Velik praznik družin, trpljenje zlorab«

Papež je med današnjo avdienco predstavil svoje vtise o obisku Irske.

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco predstavil svoje vtise o obisku Irske, kjer se je minuli konec tedna udeležil svetovnega srečanja družin. Kot je dejal, so bil številni pari, starši in otroci zgovorne priče veselja in daru ljubezni. Božje sanje so, da bi vsa človeška družina izkusila polnost življenja in da se nihče ne bi počutil izključenega.

Papež se je zahvalil predsedniku irske vlade, mnogim predstavnikom tamkajšnje civilne družbe in Cerkve ter prostovoljcem, ki so omogočili celotno prireditev. Zbranim vernikom je pojasnil, da so na srečanju v Dublinu pari različnih starosti pričevali o lepoti zakonske ljubezni: »Prisluhnil sem lahko upanjem in skrbem številnih družin.« Revolucija nežnosti se začne v človekovem srcu in presega kulturo začasnega. Posebno doživetje je bil velik praznik družin v dublinskem Croke Parku, pa tudi slovesno bogoslužje ob sklepu srečanja v parku Phoenix. Papež med najpomembnejšimi stvarmi izpostavlja sporazumevanje med generacijami, pri čemer zelo pomembno vlogo igrajo stari starši, kar pa današnja kultura odmetavanja zelo rada spregleda.

»V nedeljo zjutraj sem za krajši čas obiskal tudi Marijino svetišče v Knocku in Božji Materi zaupal družine z vsega sveta,« je romarjem v vatikanski dvorani za avdience povedal sveti oče.

Poleg številnih veselih srečanj »pa sem videl tudi bolečino velikega trpljenja, ki so jo povzročile spolne zlorabe mladoletnih s strani predstavnikov Cerkve, toda pristojni v preteklosti teh prestopkov niso obravnavali na ustrezen način«. Škofe je papež spodbudil, naj odločno nadaljujejo z začetim procesom očiščevanja in sprave, družinam pa položil na srce, naj bodo kvas dobrote, svetosti, pravičnosti in miru za svet. Frančišek je ob obisku ugotovil, da je na Irskem še vedno veliko vere, kljub temu pa je vedno manj duhovnih poklicev, zato je zanje potrebno prav posebej moliti.

Ob koncu nagovora je papež vernike pozval, naj se dobro pripravijo na naslednje svetovno srečanje družin, ki ga bodo leta 2021 priredili v Rimu.

Vir: kath.net
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh