Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večni romarji

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 04. 06. 2024 / 15:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2024 / 15:10
Večni romarji
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Večni romarji

Na tem svetu smo zgolj obiskovalci, ki potujemo skozi čas in prostor. Naša naloga je opazovati, se učiti, rasti in ljubiti ter se naposled vrniti domov, pravi pregovor avstralskih Aboriginov. Z drugimi besedami: na zemlji smo večni romarji, naš cilj pa je priti k Njemu.

Ob besedi »romanje« verjetno najprej pomislimo na »božjepotništvo«. Potovanja v svete kraje so bila pri ljudeh od nekdaj priljubljena, glavni cilji prvih katoliških romarjev so bili Jeruzalem, Rim in Santiago, kasneje so se razširile domače božje poti. Danes je ponudba teh pestra, tudi na slovenskih tleh.

Zaradi bližine z družino največkrat poromamo na Brezje. Na seznamu imamo tudi druge slovenske romarske cerkve, a redkeje. Lani smo na povabilo na praznovanje sestrine srebrne poroke peš poromali na Svete Višarje. Rodbina, ki je zrasla iz družine naših staršev, se je močno namnožila in bilo je lepo doživetje, ko smo skupaj zagrizli v skoraj tisoč metrov višincev. Nekateri malo lažje, drugi z malo več muke, a uspelo je vsem in na cilju smo se pri sveti maši skupaj veselili in se zahvaljevali za srebrnoporočenca.

Bilo je eno najlepših in duhovno najbolj doživetih praznovanj, za katero bi bilo škoda, da ga ob primerni priložnosti ne bi ponovili.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh