Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot polovica najstniških nosečnosti v Španiji se konča s splavom

Objava: 28. 09. 2009 / 08:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kot polovica najstniških nosečnosti v Španiji se konča s splavom

Družinski inštitut za to krivi trenutno špansko zakonodajo o splavu in uporabo ‘jutranjih’ tabletk

Inštitut za družinsko politiko v Španiji je minuli teden sporočil, da se več kot polovica najstniških nosečnosti v državi konča s splavom, za kar naj bi bila kriva trenutno veljavna španska zakonodaja o splavu in uporaba ‘jutranjih’ tabletk, ki so dostopne tudi najstnicam.

Po podatkih inštituta je bilo leta 2007 29.036 od skupno 604.665 splavov opravljenih pri dekletih, mlajših od dvajset let. Od skoraj trideset tisoč najstniških nosečnosti v Španiji pa se jih je s porodom zaključilo 13.789, medtem ko se jih je 15.307 (53%) končalo s splavom.

Predsednik družinskega inštituta, Eduardo Hertfelder, ugotavlja, da je odstotek splavov med najstnicami v Evropski zvezi 43%, pri španskih najstnicah pa je ta številka višja, 53%. Poleg tega je v zadnjih letih v državah Evropske zveze ta odstotek naraščal počasi, z 39% na 43%, v Španiji pa je prišlo do prave eksplozije, saj je v istem obdobju odstotek zrasel z 39% na 53%.

Hertfelder opozarja vlado, naj vendarle uvidi potrebo po spremembi zakonodaje, ki iz leta v leto prinaša shrljivejše podatke. Kot pravi, si ne smejo več zatiskati oči in brezglavo oglaševati ‘jutranjih’ tabletk med najstnicami, prav tako pa novi predlog zakona o splavu kar kliče po tem, da se bo število splavov med najstnicami še povišalo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh