Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot 80 družin na letovanjih Karitas na Obali

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 08. 2018 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2018 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kot 80 družin na letovanjih Karitas na Obali

Slovenska karitas v poletnem času organizira tudi počitnice za socialno ogrožene družine.

Slovenska karitas poleg počitnic za otroke v poletnem času v Portorožu organizira tudi počitnice za socialno ogrožene družine, ki letujejo v Sončni hiši na Senčni ulici 36. Kot poroča Radio Ognjišče, bo v devetih tednih v juliju in avgustu skupaj vključenih več kot 80 socialno ogroženih družin s približno 260 družinskimi člani. Namen letovanja sta odmik in možnost za utrditev vezi med družinskimi člani.

O letovanjih družin je za Radio Ognjišče spregovorila socialna delavka Alenka Petek, ki je povedala, da pred in po poletju, v mesecu maju, juniju in oktobru, v istih prostorih organizirajo tudi letovanja za socialno ogrožene starejše, v katera je v šestih tednih vključenih približno 120 ljudi. Ti v petih dneh predvsem okrepijo svoje zdravje.

Otroci, ki prihajajo na počitnice Biserov, pa so iz družin, ki jim Karitas med letom pomaga z materialno pomočjo. Vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami in tiste, ki so doživeli večjo duševno stisko. Otroci so različnih narodnosti in ver. Predlagajo in izberejo jih krajevne Karitas, ki so z družinami med letom v stiku v sklopu rednih pomoči. Pri tem imajo prednosti tisti, ki tovrstne pomoči še niso bili deležni ali pa so njihove okoliščine takšne, da je potreben tovrsten odmik in podpora v programu strokovno vodenih letovanj. Po besedah glavnega tajnika Slovenske karitas Cveta Uršiča je povpraševanje vsako leto veliko večje od zmožnosti Slovenske karitas in presega njene finančne, pa tudi logistične zmogljivosti.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh