Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot 3in30!

Objava: 25. 02. 2016 / 15:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kot 3in30!

DRG večer je bil prvi samostojni koncert skupine 3in30, čeprav imajo nekateri njeni člani že precej glasbene kilometrine.

Znova je bil na vrsti večer DRG glasbe in množica mladih inmladih po srcu je hitela do Gradu Rakovnik. Band 3in30 se nam je sprva kratko predstavilin pojasnil, da niso skupina B stran, kot je bilo oglaševano, da nista niti večSašo in Robi, ki ju poznamo že kot stara mačka na DRG sceni. Tokrat se jepredstavila peterica mož, ki se druži, skupaj vadi in ustvarja. Njihov trud jein še bo obrodil sadove. Prav kmalu bo izšel prvi album z naslovom »Zunaj«.  

Bend sestavljajo glavni vokalist Sašo Mugerli, bobnar JernejIpavec, Marko Ipavec na akustični kitari in spremljevalnem vokalu,  bas kitarist in spremljevalni vokalist MartinBožič ter Robi Rolih na akustični kitari ter vokalu. Vse pesmi smo tako slišalipremierno razen vstopne skladbe 33 besed,ki je bila izvajana že na Ritmu srca 2015 in predstavlja zgodbo o Zaheju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skladbe so bile med seboj povezane s kratkimi injedrnatimi spodbudami. Že pri drugi skladbi Danes,ki nagovarja, da obup nima možnosti, da zmaga, je občinstvo prepoznalo spodbudo»zdi se mi, da predolgo smo sedeli«in stoje slavilo z glasbo. Skladba Stopinjev pesku govori o naših življenjih, ki puščajo sledi v pesku. Na nekaterih težkihdelih so stopinje za našimi koraki enojne in se sprašujemo: »zakaj Gospod si paodšel tedaj, ko te najbolj potrebujem?« Pesem odstira resnico, da nas Jezustedaj nosi skozi življenje. Naslednjo pesem Domov,je Sašo posvetil očetu, saj govori o sinovih, ki oščejo pot proti domunazaj ter pravi: »V tebi umiri se srce, ko tvoja Ljubezen objame me, v tebi vsepreprosto je, vračam se domov.« Z naslednjo skladbo so ustvarjalci malceprovokativno izrazili resnico o »new age« oblikah verovanja, o raznih»modernih« meditacijah, jogah, skupin vudu, reiki in podobnih hudičevih izvijačsedanjega časa. Besedilo je zelo dolgo nastajalo. Želeli so sporočiti, da najse borimo za to, kar vemo, slutimo in čutimo, da je resnično naš Bog in seodločno borimo proti vsem, kar ni. Pesem Toni moj Bog se v skladbi nadaljuje z besedilom: »sledili ste teletu iz zlata.« Naslednjo skladbo z naslovom Srce je bend 3in30 posvetil dragemu prijatelju in producentu Sašu Fajonu tervsem ljudem okoli nas, »ki v nas iščejo Srce.«Sledila je skladba Zunaj, v katerinam ustvarjalci sporočajo, da je pomembno kakšen človek si »zunaj« cerkvenihzidov, cekrvenih občestev, pomembno je, kakšen si v življenju. Z naslednjoskladbo Reši me, so želeli izrazitikrik k Bogu, da naj reši človeštvo, nam pomaga ter pokaže odpuščenje, sajprevečkrat »pijem sovraštvo, ki me razjeda«. Naslednja pesem Korenine je govorila o življenjskihpreizkušnjah, kjer padejo vse maske in kjer zmagajo le »drevesa« z močnimikoreninami, ki zmorejo spomladi znova pognati, ozeleneti in postati še močnejšain lepša. Po skladbi Kako naj vam prodamomodrino neba, je sledila živahna Malomesto blues, v kateri poudarijo, da je potebno odrezati s preteklostjo, pače prav še tako bremeni, in iti naprej. Sašo je pesem Tvoj mir napisal v Izoli, kjer je kot kaplan prosil in molil zamilost, da bi bil Gospodov mir v njem zopet živ. Koncert so ustvarjalcisklenili s skladbo Trenutki, ob njejpa so nam zaželeli, da nas bodo trenutki koncerta navdihovali in naredilikorake, v katerih bi bili še bolj ponosni nase.
Čeprav je bil to prvi samostojen koncert skupine 3in30, smo zlahka začutili pridihmočne družinske povezanosti. Vsak je dal svoj košček sebe tako pri izvajanjukot pri nastajanju pesmi. Občutili smo, da so v izvajanje podarili sebe.Skladbe so imele zares dobro izvedene, imele so bogata sporočila in pestrearanžmaje. Bile so zapete in zaigrane z preciznostjo, z občutkom za dinamiko ininterpretacijo, vokalno so se lepo dopolnjevali ter poskrbeli za nekaj vokalnihpresenečenj ter eksperimentov, kar je njihov koncert naredilo še toliko boljunikatnega. Nastopajoči so zelo spontano in prisrčno komunicirali z občinstvom.Prelili so se s publiko, ki je svobodno izražala svojo molitev skozi glasbo inprav nihče izmed nastopajočih ni izstopal, delovali so kot eno.

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh