Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več deset tisoč Parižanov proti istospolnim porokam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 10. 2016 / 08:13
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Več deset tisoč Parižanov proti istospolnim porokam

Več deset tisoč Parižanov proti istospolnim porokam

»Tradicionalna družina je ogrožena.«

V Parizu je več deset tisoč meščanov minulo nedeljo prišlo na ulice v podporo odpravi zakona o sklepanju istospolnih zakonskih zvez, ki je bil v Franciji sprejet pred tremi leti. Proteste je priredilo gibanje »Manif pour tous« (Protesti za vse). Navedbe o številu udeležencev se med seboj močno razlikujejo: po poročanju policije se je protestov udeležilo 24.000 ljudi, prireditelj navaja število 200.000. Med protestniki je bilo veliko družin. Udeleženci so vihrali z zastavami, na katerih je bila podoba klasične družine: očeta, matere in otroka. Na plakatu, ki je bil viden nad množico protestnikov, je pisalo: »Leta 2017 bom glasoval za družino«.



V Franciji 23. aprila prihodnje leto volijo novega predsednika, ki bo nasledil Françoisja Hollanda iz Socialistične stranke. Po navedbah predsednice omenjenega gibanja, Ludovine de la Rochére, gre za »reševanje tradicionalnih družinskih struktur«. La Rochérjeva Hollandu očita, da ogroža tradicionalno družino.

Protesti so bili usmerjeni tudi proti načrtom, da bi umaknili trenutno veljavno prepoved umetnega oplojevanja za istospolne partnerje in da bi v Franciji uzakonili zaenkrat prepovedano nadomestno materinstvo. Kot kritično točko so protestniki izpostavili tudi širjenje teorije spola pri pouku. Po mnenju članov gibanja s tem namerno ne upoštevajo »naravno danih razlik med spoloma«.

Zadnji tovrstni protesti so bili v Franciji nazadnje oktobra 2014. Takrat je policija poročala o 80.000 udeležencih, prireditelji pa o 530.000 protestnikih.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh