Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski vprašalnik poskrbel za »neprečiščene informacije«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 03. 2014 / 09:31
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski vprašalnik poskrbel za »neprečiščene informacije«

Vatikanski vprašalnik poskrbel za »neprečiščene informacije«

Kardinal Baldisseri pozitivno o odzivu na vprašalnik o družini, zakonu in spolnosti.

Kardinal Lorenzo Baldisseri je zadovoljen z odzivom na vatikanski vprašalnik o družini, zakonu in spolnosti. Odgovori so pokazali, kako pomembno je, da ljudje lahko »brez filtra« govorijo o svojih izkušnjah, je kardinal pojasnil v svojem včerajšnjem pogovoru za Radio Vatikan. Tako v Vatikanu niso dobili le pričevanj parov, ki svoj zakon živijo v skladu s cerkvenim naukom, pač pa tudi tistih, ki so doživeli razpad svoje zakonske zveze.

Od zadnjega temeljnega zapisa o družini Janeza Pavla II. iz leta 1981 se je marsikaj spremenilo. Cerkev bi morala sprejeti spremenjene izzive, je prepričan glavni tajnik škofovske sinode. Kardinal Baldisseri je vprašalnik o pripravi škofovske sinode o družinski pastorali v letošnji jeseni lani novembra poslal vsem narodnim škofovskim konferencam.


Italijanski kardinal trenutno na podlagi prispelih odgovorov s sodelavci ureja pripravljalni dokument za sinodo, pred časom pa je v pogovoru za nek italijanski časnik kritično ocenil objavo izidov vprašalnika nekaterih škofovskih konferenc po svetu.

Kardinalu Baldisseriju se zdi pomembno, da se je sploh pričelo govoriti o težavah katoličanov glede cerkvenega nauka o družini, zakonu in spolnosti. »To je kot pri bolniku, ki je osamljen in zapuščen; če mu nekdo stoji ob strani, se stanje nemudoma vsaj malce izboljša, saj je deležen tolažbe in na ta način znova pridobi voljo do življenja.«

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh