Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji ob petkih odprti do enajste ure zvečer

Objava: 26. 08. 2010 / 13:34
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski muzeji ob petkih odprti do enajste ure zvečer

V septembru in oktobru bodo papeške umetniške zbirke obiskovalcem na voljo vsak petek med sedmo in enajsto uro zvečer, nočni obiskovalci pa si bodo med drugim lahko ogledali Rafaelove stance in Sikstinsko kapelo.

Po pozitivnem odzivu v preteklem letu Vatikanski muzeji tudi v letošnji jeseni ponujajo poznovečerne oglede. V septembru in oktobru bodo papeške umetniške zbirke obiskovalcem na voljo vsak petek med sedmo in enajsto uro zvečer. Med drugim si bodo nočni obiskovalci lahko ogledali Rafaelove stance in Sikstinsko kapelo.

Vatikanski muzeji z večernim odprtjem sledijo zgledu drugih velikih muzejskih hiš, kot so denimo pariški Louvre in galerija Uffizi v Firencah. Projekt je del prizadevanj direktorja Vatikanskih muzejev, Antonia Paoluccija, da bi zbirke približal javnosti in k ogledu privabil večje število ljudi, pa tudi da bi se bolj enakomerno porazdelilo število obiskovalcev. V lanskem letu so v Vatikanskih muzejih našteli več kot štiri milijone obiskovalcev.

Vstopnice za večerni obisk si je potrebno priskrbeti prek spletnih strani, in sicer na naslovu http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/index.html. Zadnji obiskovalci lahko v muzeje vstopijo ob poldeseti uri zvečer. Vstopnica stane petnajst evrov, štiri evre pa je potrebno plačati za rezervacijo. Skupinski ogledi z vodenjem v različnih jezikih so na voljo po enaintrideset evrov na osebo. Kdor si zaželi individualnega strokovega vodstva, mora za to odšteti še dodatnih petindvajset evrov.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh