Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska založba na sejmu italijanskega založništva

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 04. 2017 / 07:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska založba na sejmu italijanskega založništva

Razstavljeni tudi zapisi Benedikta XVI.

Med 19. in 23. aprilom v Milanu prvič prirejajo sejem italijanskega založništva z naslovom Čas knjig. Tokratna predlagana tematika je »abeceda«, pri čemer pa ne gre zgolj za ustaljeno zaporedje črk v pisavi, temveč tudi za abecedo številk, simbolov in dejanj.


Na sejmu s svojim razstavnim prostorom, kjer je posebna pozornost namenjena tehnologiji, sodeluje tudi Vatikanska založba. Obiskovalci si med drugim lahko ogledajo razstavo Giovannija Chiaramonteja z naslovom Živeti na poti, ki je posvečena papeževim tvitom, objavljenim na svetovnem spletu. Prav tako je na ogled tudi zadnji katalog Vatikanske založbe s fotografijami in platnicami knjig, v katerem je predstavljenih petsto naslovov. Posebna pozornost je namenjena vsem knjigam papeža Frančiška, vključno s tisto, ki je posvečena njegovemu obisku v Milanu prejšnji mesec.

Med razstavljenimi deli velja izpostaviti zapise upokojenega papeža Benedikta XVI. – poleg številnih njegovih del, ki so posvečena Svetemu pismu in teologiji, je obeležen tudi njegov 90. rojstni dan.

Na razstavnem prostoru Vatikanske založbe sta predvidena dva dogodka: nocojšnji večer bo posvečen Bibličnemu slovarju, o katerem se bo z avtorjem Giulianom Vignijem pogovarjal msgr. Fortunato Frezza, jutrišnje srečanje pa so poimenovali Ringaraja v kuhinji. Na njem bo sodeloval kuharski mojster Filippo La Mantia, igralka Maria Carla Aldisio pa bo prebirala izbrana besedila.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh