Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan zanika govorice o zaprtju vatikanske banke

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 05. 2013 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan zanika govorice o zaprtju vatikanske banke

Papeževo izjavo so mediji napačno predstavili.

V Vatikanu so ponovno zavrnili ugibanja, da papež Frančišek načrtuje zaprtje vatikanske banke IOR. Papež je presenečen, da so mu bile v usta položene besede, 'ki jih ni nikoli izrekel in ki so v popolnem nasprotju z njegovim načinom razmišljanja', je v pogovoru za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' minuli teden dejal vatikanski notranji minister nadškof Giovanni Angelo Becciu. Frančišek naj bi med bogoslužjem za uslužbence vatikanske banke dejal, kako bistvo Cerkve predstavlja ljubezen med Bogom in ljudmi in da imajo strukture, kot je denimo banka IOR, v tem kontekstu precej manjši pomen, je pojasnil nadškof Becciu.

Nekateri italijanski mediji so te izjave razumeli kot namig, da bo papež Frančišek morda zaprl vatikansko banko. Ob tem so poročali, da je sveti oče zahteval dokumentacijo o strankah omenjene denarne ustanove. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je ta namigovanja ostro zavrnil.

Nadškof Becciu je obenem opozoril, da je vprašanje reforme rimske kurije zaenkrat še povsem odprto. Kot je dejal, je še 'preuranjeno navajati kakršne koli domneve o prihodnji sestavi rimske kurije'. Papež Frančišek je 13. aprila letos imenoval komisijo osmih kardinalov, ki bodo sodelovali pri pripravi predlogov za reformo kurije. Odtlej so številni kardinali in škofje že izrazili svoje mnenje na to temo. Poleg tega so se ugibanja o vsebini reforme pojavila v številnih medijih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh