Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan z novim vprašalnikom o družini in spolnosti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 12. 2014 / 08:40
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan z novim vprašalnikom o družini in spolnosti

Vatikan z novim vprašalnikom o družini in spolnosti

Katalog vprašanja s sklepnim dokumentom sinode poslan narodnim škofovskim konferencam.

Vatikan je v okviru priprav na škofovsko sinodo v prihodnji jeseni znova začel z razdeljevanjem vprašalnikov o zakonu, družini in spolnosti. Katalog vprašanj, ki so ga javnosti predstavili včeraj, naj bi v teh dneh skupaj s sklepnim dokumentom letošnje izredne škofovske sinode poslali narodnim škofovskim konferencam po vsem svetu, so sporočili s tajništva sinode. Dokument, ki obsega 62 točk, skupaj z vprašalnikom predstavlja t.i. »lineamenta«, prvi načrtovalni dokument za novo zasedanje sinode. Sinodlani očetje se bodo v Vatikanu znova zbrali oktobra 2015, ko bodo razpravljali na temo »Poklic in poslanstvo družine v Cerkvi in današnjem svetu«.



Vatikan prepušča posameznim škofovskim konferencam, v kolikšni meri bodo pri odgovorih na vprašalnik pritegnili tudi vernike svojih škofij. Škofovske konference bi lahko »izbrale običajne poti, da bi zagotovile sprejemanje in poglobitev sklepnega dokumenta zadnje sinode«, je bilo rečeno na včerajšnji predstavitvi. Pri tem so lahko udeležene tudi akademske ustanove, organizacije krajevnih Cerkva, laiška združenja in druge cerkvene ustanove.

Cilj vprašalnika je »obširen posvetovalni proces o družini v duhu sinodlanega procesa«. Odzivi na katalog vprašanj naj bi v Vatikan prispeli najkasneje do 15. aprila prihodnje leto.

Vir: KNA
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh