Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan v dialogu z indijskimi jainisti

Objava: 08. 12. 2011 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan v dialogu z indijskimi jainisti

Jainistično načelo nenasilja in krščanska zapoved ljubezni do bližnjega povezujeta obe veroizpovedi.

Visoki predstavniki Vatikana in jainizma so v začetku tedna v Rimu pričeli z novim krogom pogovorov. Kot poročanje Radia Vatikan povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress, gre pri omenjenem dialogu za sodelovanje med državami, v katerih sta zastopani obe veroizpovedi, predvsem v Indiji. Kot povezujoči element sodelujoči v pogovoru izpostavljajo jainistično načelo nenasilja in krščansko zapoved ljubezni do bližnjega. To je drugo srečanje te vrste, predstavniki obeh strani so se prvič sestali leta 1995.

Obe strani sta izrazili zadovoljstvo glede dosedanjega sodelovanja, pa tudi željo po intenzivnejših odnosih. Posebna pozornost naj bi bila ob tem namenjena izobraževanju, s čimer bi poglobili poznavanje drug drugega.

Jainizem je nastal v 6. stoletju pred Kristusom na severovzhodu Indije, danes pa mu pripada okoli štiri in pol milijone privržencev. Predstavniki te veroizpovedi so se udeležili tudi svetovnega molitvenega srečanja za mir, ki ga je papež Benedikt XVI. konec letošnjega oktobra priredil v Assisiju.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh