Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan spodbuja k sprejemu beguncev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 09. 2014 / 08:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan spodbuja k sprejemu beguncev

Kardinal Veglio nagovarja predvsem Berlin, Pariz, London in Madrid.

Vatikan poziva k večji solidarnosti Evropske zveze z vojnimi begunci z Bližnjega Vzhoda. Dežele, kot so Nemčija, Francija, Velika Britanija in Španija, bi morale sprejeti večje število ljudi, je v pogovoru za Radio Vatikan dejal predsednik Papeškega sveta za preseljence, kardinal Antonio Maria Veglio. Kardinal se je pred tem sestal s papežem Frančiškom: »V luči drame, ki jo doživljajo ti ljudje, ne morem razumeti, da lahko kdo reče: Pošljimo jih nazaj v domovino.« Takšen odnos pomeni ne le pomanjkanja človečnosti, ampak tudi inteligence.



Evropa zaradi lastnih težav po kardinalovih besedah vse preveč misli zgolj nase. Toda gospodarska kriza in brezposelnost, kakršni sta denimo v Italiji, sta v primerjavi s trpljenjem beguncev v njihovih domovinah »relativno majhna problema«. Zato si Cerkev želi postaviti zgled solidarnosti.

Kardinal Veglio je poudaril, da Evropa Italije ob neobvladljivem navalu beguncev ne bi smela pustiti same. Z nedavno napovedano akcijo »Frontex Plus«, ki naj bi bila v podporo Italiji, je Evropska zveza »vsaj malce« priznala kritični položaj.

S pomočjo reševalne akcije z imenom »Mare Nostrum«, s katero je lanskega oktobra pričela italijanska vlada, je bilo rešenih več kot 10.000 beguncev s čolnov. Po navedbah UNHCR je v letošnjem letu med nevarno plovbo iz Libije in Tunizije proti Evropi življenje izgubilo že več kot 1.800 ljudi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh