Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan prvič na beneškem bienalu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 05. 2013 / 06:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan prvič na beneškem bienalu

Pavilijon Svetega sedeža na mednarodni umetniški razstavi bo posvečen temi stvarjenja.

Vatikan bo letos prvič sodeloval na beneškem bienalu. Kot je ob koncu tedna poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano', bo pavilijon Svetega sedeža posvečen temi stvarjenja. Osnovo za razstavo predstavlja prvih enajst poglavij 1. Mojzesove knjige, ki poročajo o stvarjenju sveta, o bratih Kajnu in Abelu, o vesoljnem potopu in o gradnji babilonskega stolpa. Podrobnosti o vatikanskem pavilijonu bodo v Vatikanu predstavljene 14. maja na tiskovni konferenci s predsednikom Papeškega sveta za kulturo, kardinalom Gianfrancom Ravasijem.

55. beneški bienale letos prirejajo med 1. junijem in 24. novembrom. Na mednarodni umetniški razstavi se vsaki dve leti vse sodelujoče države predstavijo z narodnim pavilijonom.

Prvotno je bila udeležba Vatikana na beneškem bienalu napovedana že za leto 2011. Takrat je bilo rečeno, da naj bi pavilijon oblikoval švicarski arhitekt Mario Botta. Benedikt XVI. je novembra 2009 več sto umetnikov povabil v Sikstinsko kapelo. Na srečanju je izrazil željo, da bi se ponovno vzpostavil dialog med katoliško Cerkvijo in sodobno umetnostjo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh