Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan preložil načrte za potovanje kardinalov v Sirijo

Objava: 24. 10. 2012 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan preložil načrte za potovanje kardinalov v Sirijo

Do solidarnostnega obiska naj bi prišlo šele po zaključku škofovske sinode, je napovedal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Zaradi naraščanja nasilja na Bližnjem Vzhodu namerava Vatikan preložiti načrtovano potovanje kardinalov na solidarnostni obisk v Sirijo. Načrt je bil predstavljen že v začetku minulega tedna, uresničili pa naj bi ga šele po zaključku škofovske sinode, je včeraj pojasnil vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone. Obisk naj bi prispeval k solidarnosti, miru in spravi – kljub nedavnim nasilnim dogodkom na tem območju.

Delegacijo naj bi po prvotnem načrtu med drugim sestavljali kardinal Laurent Monsengwo Pasinya iz Konga, kardinal John Tong Hon iz Hong Konga, kardinal Timothy Dolan iz New Yorka in vatikanski zunanji minister nadškof Dominique Mamberti. Ker pa se bodo po zaključku sinode nekateri sinodalni očetje po tritedenskem zasedanju v Vatikanu vrnili v svoje škofije, bo sestava delegacije po novem malce spremenjena. Vsekakor pa bodo njeni člani zaradi nasilja trpečemu sirkemu ljudstvu prenesli dar vseh sinodalnih udeležencev, je poudaril kardinal Bertone.

Obisk v Siriji je bil sprva načrtovan za 22. oktober, vendar je bil prestavljen zaradi atentatov, ki so minuli konec tedna pretresli bližnjevzhodno območje. Minuli petek je v sosednjem Libanonu razneslo avtomobilsko bombo, ki je zahtevala osem smrtnih žrtev in skoraj osemdeset ranjenih. Libanonski opozicijski politiki domnevajo, da je napad v bejrutski krščanski četrti povezan s sirskimi spopadi. Minulo nedeljo je več bomb razneslo v sirski prestolnici Damasku, nekatere izmed njih prav tako v tamkajšnji krščanski četrti.

Škofovska sinoda v Vatikanu zaseda še do 28. oktobra, udeleženci pa so izrazili zahtevo po solidarnostni gesti do Sirije. Papež Benedikt XVI. je tako s soglasjem vatikanske diplomacije napovedal obisk kardinalske in škofovske delegacije v Damasku.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/5D3F99A4F0CE40BAC1257AA00039B237?OpenDocument
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/C5FC91EB941742BFC1257AA0003AECAF?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh