Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pošilja koordinatorja na območje ebole

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 09. 2014 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pošilja koordinatorja na območje ebole

Sodelavci Karitas in drugih cerkvenih organizacij že v vaseh in oddaljenih naseljih, ki jih je prizadel smrtonosni virus.

Vatikan je na območje, ki ga je najbolj prizadel smrtonosni virus ebola, poslal enega izmed svojih kriznih izvedencev. Robert Vitillo, predstavnik krovnega združenja Karitas (Caritas Internationalis/CI) pri Organizaciji Združenih narodov v Ženevi, naj bi usklajeval delovanje katoliških organizacij v Gvineji, Sierra Leoneju in Liberiji, kot so s sedeža mednarodne Karitas sporočili ob koncu tedna.



Vitillo je na okuženo območje odpotoval že v petek. Ameriški duhovnik ima bogate izkušnje z zdravstvenimi krizami. Po navedbah mednarodne Karitas je več kot 25 let delal za katoliške projekte v zvezi z aidsem.

Cilj cerkvenih človekoljubnih dejavnosti v zahodni Afriki je tamkajšnje prebivalstvo kar najbolje poučiti o eboli in mogočih zaščitnih ukrepih, je še zapisano v sporočilu. Sodelavci Karitas in drugih človekoljubnih organizacij so že v vaseh in oddaljenih naseljih, ki jih je najbolj prizadel smrtonosni virus. Informiranje krajevnega prebivalstva naj bi tudi pripomoglo proti širjenju napačnih informacij in da prizadeti ne bi bili tarče stigmatiziranja. Človekoljubna mreža skrbi tudi za svojce pokojnih in preživele paciente.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Bil sem buli
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh