Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pohvalil proteste proti istospolnim zakonskim zvezam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 02. 2013 / 10:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pohvalil proteste proti istospolnim zakonskim zvezam

Predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Paglia: Zgled za proteste je združenje 'Manif pour tous' v Franciji.

Vatikan je ponovno potrdil svoje nasprotovanje istospolnim zakonskim zvezam in poudaril vrednoto tradicionalne družine. Cerkev nasprotuje sleherni diskriminaciji in Bog vsakega človeka blagoslavlja, toda resnično zakonsko zvezo je zgradil na različnosti med moškim in žensko, je minuli konec tedna v Vatikanu dejal predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Vincenzo Paglia.

Nadškof Paglia je pohvalil proteste proti legalizaciji istospolnih zakonskih zvez v Franciji. Tam so ustanovili združenje 'Manif pour tous', opozicijo, ki presega svetovnonazorski pogled na svet in mu pripadajo tako predstavniki Cerkve kot tudi umetniki in intelektualci, ki želijo vladni projekt preprečiti iz ljubezni do družbe.

Tradicionalna družina po besedah nadškofa Paglie uživa ugled in odobravanje tudi v obdobju izrazitega individualizma. V Italiji, denimo, si 80 % mladih želi ustvariti lastno družino. »Družina tudi danes ostaja temeljni vir naše družbe«, meni nadškof. Želja po ustanavljanju družine je zapisana v človekovo srce. Potrebno pa jo je spodbujati tudi med politiki, na kar pogosto pozabljamo. Družina je namreč osrčje ne le politike, pač pa tudi znanosti in kulture.

Nadškof Paglia je svoja opažanja predstavil ob predstavitvi dokumenta sedmega svetovnega srečanja družin lansko pomlad v Milanu. Naslednje srečanje leta 2015 prirejajo v ameriški Filadelfiji. Kot je poudaril nadškof Paglia, v Združenih državah Amerike zaradi številnih ločitev odsotnost očetov iz družinskega življenja predstavlja posebej veliko težavo.

Papež Benedikt XVI. naj bi 26. in 27. oktobra letos v Vatikanu na molitvenem srečanju sprejel družine z vsega sveta.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh