Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pobudnik kampanje »Dar modrosti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 11. 2020 / 10:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 15:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pobudnik kampanje »Dar modrosti«

Dikasterij za laike, družino in življenje spodbuja povezovanje mladih in ostarelih.

FOTO: Vatican Media

Vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje je ob vstopu v advent sprožil novo pobudo, s katero želi okrepiti povezovanje med mladimi in ostarelimi. S tem se v dikasteriju navezujejo na poziv papeža Frančiška mladim na 32. svetovnem dnevu mladih, v katerem je udeležence množičnega dogodka spomnil, da potrebujejo »modrost in vizijo« ostarelih.

V izjavi za javnost, ki so jo v dikasteriju objavili ob koncu tedna, pristojni poudarjajo, kako imajo »kljub specifičnim razmeram, v katerih trenutno živimo« zaradi epidemije novega koronavirusa, mladi priložnost, da prejmejo poseben dar ob povezovanju z ostarelimi – med katerimi mnogi živijo sami in osamljeni zaradi strogih zdravstvenih in varnostnih ukrepov.

»Med seboj lahko vzpostavijo posebno vez,« je zapisano v izjavi dikasterija, »kajti ta zaklad nestrpno čaka, da bi ga odkrili!«

Bližina ostarelim

Pobuda »Dar modrosti« sledi uspešni pobudi za kampanjo v letošnjem juliju z naslovom »Ostareli so tvoji stari starši«. Med to kampanjo je dikasterij zbiral virtualne objeme, ki so jih pošiljali številni mladi tako svojim starim staršem kot tudi »posvojenim starim staršem«.

Z zadnjo pobudo pa so mladi po vsem svetu povabljeni, da »pošljejo sporočilo ostarelim ter v zameno prejmejo dar njihove modrosti«.

Delitev na družbenih omrežjih

Natančneje: dikasterij predlaga, naj mladi na družbenih omrežjih objavilo »spomin, nasvet ali 'dar modrosti', ki so ga prejeli od ostarele osebe, s katero so navezali stik v zadnjih mesecih«. Ker v večini držav še vedno veljajo strogi ukrepi v boju proti širjenju okužb z novim koronavirusom, dikasterij spodbuja mlade, naj to kampanjo udejanjijo prek družbenih omrežij z uporabo ključnika #aGiftOfWisdom.

Najboljše objave bodo deljene tudi na družbenih omrežjih Dikasterija za laike, družino in življenje (@laityfamilylife).

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh