Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan organizira izlete na obalo za brezdomce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 08. 2016 / 11:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan organizira izlete na obalo za brezdomce

Nadškof Krajewski: »Z našim minibusom vsak popoldan deset brezdomcev peljem na kopanje.«

Poletje je čas počitnic – to v Vatikanu velja tudi za brezdomce. Kot je poročal italijanski časnik La Stampa, vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski, za brezdomce okoli bazilike sv. Petra organizira izlete na obalo. Nadškof med vožnjo proti plaži pri kraju Fregene v bližini Rima sam sedi za krmilom: »Z našim minibusom vsak popoldan deset brezdomcev peljem na kopanje«, je Krajewski povedal v pogovoru za omenjeni časnik. Izletov se je doslej udeležilo že okoli 100 brezdomcev.



Tudi za potrebno opremo, kot so kopalke ali kopalne brisače, poskrbijo v Vatikanu, je pojasnil nadškof Krajewski. Zvečer so vsi izletniki povabljeni na pico, kar je pogosto med številnimi dopustniki – le da brezdomci svojo večerjo prejmejo od samega papeža.

Takšne pobude seveda ne bodo rešile sveta, prav tako ne bodo rešile številnih težav, s katerimi se soočajo brezdomci, pojasnjuje nadškof Krajewski; »toda ljudem lahko vrnemo vsaj trohico njihovega dostojanstva«.

Papež Frančišek je leta 2015 v stebrišču na Trgu sv. Petra, v neposredni bližini Apostolske palače, dal urediti kabine za prhanje in frizerski salon za brezdomce.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (A.Ž.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh