Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: nekdanji majordom Gabriele bo odslej delal v bolnišnici

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 16. 01. 2013 / 11:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan: nekdanji majordom Gabriele bo odslej delal v bolnišnici

Benedikt XVI. je svojega nekdanjega sodelavca pred božičem obiskal v njegovi zaporniški celici in ga pomilostil.

Nekdanji papežev majordom Paolo Gabriele bo odslej zaposlen v vatikanski otroški bolnišnici Bambin' Gesu. Nekdanji vatikanski uslužbenec, ki je bil obsojen zaradi kraje zaupnih papeževih dokumentov in kasneje pomiloščen, bo po navedbah italijanskih medijev delal v izpostavi omenjene otroške bolnišnice v bližini rimske bazilike svetega Pavla. Tam bodo njemu in njegovi družini priskrbeli tudi stanovanje, poročajo mediji. V njegovo dosedanje službeno stanovanje v bližini vatikanskih vrat svete Ane naj bi se v kratkem vselil njegov naslednik Sandro Mariotti.

Gabriele je papežu služil od leta 2006, 23. maja lani pa ga je aretirala vatikanska žandarmerija. Žandarji so v njegovem stanovanju našli dokumente, ki so bili nezakonito odvzeti iz papeževih prostorov, kasneje pa jih je v svoji knjigi objavil vatikanski časnikar. Po teden dni trajajočem procesu je vatikansko sodišče Gabrieleja 6. oktobra lani obsodilo na osemnajst mesecev zaporne kazni. Tik pred božičem je Benedikt XVI. svojega nekdanjega sodelavca obiskal v njegovi zaporniški celici in ga pomilostil.

Iz Vatikana so ob tem sporočili, da se Gabriele ne more vrniti na svoje staro delovno mesto in da nima več pravice do stanovanjskih prostorov v Vatikanu. Zagotovili pa so, da mu bodo tako delovo mesto kot tudi bivališče priskrbeli kje drugje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh