Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan naročil preiskavo italijanske banke

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 06. 12. 2015 / 20:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan naročil preiskavo italijanske banke

Poizvedbe zaradi »trgovanja z vrednostnimi papirji in transakcij«.

Vatikan je prvič v zgodovini naročil preiskavo italijanske banke. Kot so minuli teden poročali italijanski mediji, je tamkajšnja finančna policija po naročilu vatikanskega pravosodja preiskala rimsko izpostavo banke Finnat Euroamerica in tam zasegla nekatere dokumente.


Vatikansko tožilstvo že od sredine novembra preiskuje vodjo denarne ustanove, Giampietra Nattina. Po navedbah italijanskih medijev ga med drugim sumijo, da je tik pred pravnomočnostjo ostrejših ukrepov proti pranju denarja v Vatikanu preko uprave vatikanskega premoženja (APSA) v Švico prenesel več kot dva milijona evrov. Vatikan v začetku novembra svojih sumov ni natančneje pojasnil. Kot je povedal vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, pravosodni organi proti Nattinu poizvedujejo zaradi »trgovanja z vrednostnimi papirji in transakcij«, pravno pomoč pa so poiskali tudi v Švici.

Drugič v zgodovini se Vatikan s prošnjo po pravni pomoči obrača na Italijo. Prvič se je to zgodilo leta 2013 med poizvedovanji proti nekdanjemu glavnemu knjigovodji Apse, Nunziu Scaranu.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh