Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vaša zvezda bo še sijala!«

Za vas piše:
D. O.
Objava: 13. 02. 2013 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Vaša zvezda bo še sijala!«

Nova številka Družine je ob novici o odstopu v veliki meri posvečena papežu Benediktu XVI., ob njej pa je izšla tudi priloga o veri.

Nova številka Družine je v veliki meri posvečena novici o napovedanem odstopu papeža Benedikta XVI., ob njej pa je izšla tudi priloga o veri.

»Vaša zvezda bo še sijala!«

O presenečenju, ki smo ga javnost in verniki doživeli, ko je papež Benedikt XVI. 11. februarja naznanil svoj odstop, in odzivih nanj si lahko preberete na prvih straneh Družine. »V tem je imel Stalin že prav, da papež nima divizij in ne more poveljevati. Papež tudi nima velikega podjetja, v katerem bi bili nekako vsi verniki Cerkve njegovi uslužbenci ali njegovi podložniki. V tem pogledu je papež po eni strani povsem nemočen človek. Po drugi strani pa ima veliko odgovornost,« je papež povedal v intervjujih, ki so izšli v knjigi Luč sveta.

Najodličnejši med odličnimi

Na straneh kulture preberite vse o delu letošnjih Prešernovih nagrajencev.

Intervju z biatloncem Jakov Fakom

V intervjuju uspešni slovenski biatlonec spregovori o slovenskem biatlonu, svojih hrvaških koreninah in tudi o tem, kaj mu pomeni vera: »Vzgojen sem v veri, četudi jo živim na malo drugačen način, ker je vse prilagojeno mojim športnim obveznostim. Mi pa veliko pomeni.«

Križev pot

Ob začetku posta objavljamo križev pot redovnice s. Marie Rite Piccione, ki ga je leta 2011 v Koloseju vodil papež Benedikt XVI. »Vodoravna ljubezen in navpična ljubezen: to je načrt križa! S točke, kjer se srečata ti ljubezni, kjer Jezus nagne glavo, priteka Sveti Duh, prvi sad njegove vrnitve k Očetu.«

Kristjana ne sme biti strah plavati proti toku

Izšla je tudi brezplačna priloga kot dar bralcem ob letu vere.
»Reči, da verujem v Boga, je obenem dar in zavzetost, je Božja milost in človeška odgovornost. Ko zatrdimo 'verujem v Boga', nas to spodbuja, da neprestano izstopamo iz sebe, da bi v vsakdanjo resničnost prinesli gotovost, ki prihaja iz vere: gotovost v navzočnost Boga v zgodovini tudi danes,« je le ena od misli, ki jih je ob sredinih splošnih avdiencah podal v katehezi o veri, objavljamo pa tudi razmišljanje kardinala Franca Rodeta o skrivnostih naše vere in misli dvajsetih slovenskih kristjanov ob začetku postnega časa.


Foto: Reuters

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh