Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabljeni na predstavitev knjige Rimski nagovori

Za vas piše:
D. O.
Objava: 06. 12. 2012 / 07:39
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabljeni na predstavitev knjige Rimski nagovori

Kardinal dr. Franc Rode bo v petek, 7. decembra, v galeriji Družina predstavil knjigo Rimski nagovori.

V petek, 7. decembra, ob 13. uri vabimo v galerijo Družina, kjer bo kardinal dr. Franc Rode ob zaključku praznovanja 550-letnice ljubljanske škofije predstavil svojo knjigo Rimski nagovori.

V knjigi so zbrana njegova besedila, ki jih je pisal od leta 2004, ko je nastopil službo prefekta Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja, do letošnjega leta. Večinoma gre za homilije, ki jih je imel v Sloveniji in po svetu, in imajo že danes trajno vrednost. Govori predstavijo kardinala kot človeka vere, Cerkve in velikega Slovenca.

S kardinalom se bosta o knjigi pogovarjala odgovorni urednik Družine mag. Franci Petrič in dr. Drago Ocvirk.

»Na pragu leta vere, ki ga je razglasil papež Benedikt XVI. ob 50. obletnici začetka 2. vatikanskega koncila, z namenom, da bi znova odkrili »navdušenje nad tem, da se hranimo z Božjo Besedo, ki jo zvesto posreduje Cerkev« (Vrata vere 3), prihaja med slovensko ljudstvo knjiga enega najožjih papeževih sodelavcev, kurijskega kardinala, upokojenega prefekta Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja, našega rojaka dr. Franca Rodeta. Pridružuje se obsežni zbirki njegovih del, ki so že izšla v knjižni obliki, in množici člankov v različnih publikacijah doma in po svetu, vse odkar je sredi šestdesetih let, ko je koncil že obrnil novo stran v zgodovini Cerkve, kot mlad doktor osnovnega bogoslovja iz Francije prišel v domovino in takoj smelo zastavil svoje poslanstvo v službi vere in katoliške Cerkve v slovenskem narodu.« (odlomek iz uvodnega dela knjige Rimski nagovori)

Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh