Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabljeni na pogovor s p. Anselmom Grünom

Objava: 12. 09. 2012 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabljeni na pogovor s p. Anselmom Grünom

P. Grün bo ob koncu tedna obiskal več krajev po Sloveniji, jutri se bomo z njim lahko srečali tudi v prostorih galerije Družina v Ljubljani.

Pater Anselm Grün je ugleden benediktinski menih in kot ekonom samostana Münsterscharzach v Nemčiji odgovoren za gospodarski razvoj in finance skupnosti tristotih menihov in zaposlenih.

Jutri, v petek, 14. septembra 2012, ob 19. uri, v prostorih galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani s p. Anselmom Grünom prirejamo pogovorno srečanje. Gost večera bo spregovoril o temeljnih vprašanjih, s katerimi se v poslovnem in zasebnem življenju srečujejo vsi: o uspehu in odgovornosti, gospodarstvu in blaginji, kulturi in vrednotah.

O teh vprašanjih je p. Grün v knjižni obliki razpravljal z Jochenom Zeitzem, vrhunskim menedžerjem, ki je že več kot sedemnajst let direktor podjetja Puma. Knjiga z naslovom 'Bog, vest in denar' je v slovenskem prevodu izšla pri založbi Družina.

V soboto, 15. septembra 2012, ob 10. uri, bomo v Jožefovi dvorani na ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani p. Anselmu Grünu lahko prisluhnili na temo vodenja. Dogodek pred začetkom letošnjega Socialnega tedna pripravlja Socialna akademija v sodelovanju z založbo Družina, naslov sobotnega srečanja s p. Grünom pa je 'Vodim, torej sem'.

Prav tako v soboto, 15. septembra, ob 19. uri, bo p. Grün spregovoril tudi poslušalstvu v Slomškovi dvorani na Slomškovem trgu 20 v Mariboru. P. Grün ni zgolj ekonom uspešne benediktinske opatije, pač pa tudi pisec duhovne literature, predavatelj in duhovni spremljevalec. Gost bo o navedenih temah spregovoril z dr. Ivanom Štuhecem in dr. Alešem Mavrom, naslov srečanja pa je enak knjižni uspešnici p. Grüna- 'Bog, vest in denar'.

V nedeljo, 16. septembra, bomo p. Grünu lahko prisluhnili v župnišču v Bohinjski Bistrici, na Ajdovski cesti 24. Ob 11. uri se tam prične pogovor na temo ponižnosti in poguma. Ponižnost je vsekakor povezana s pogumom. Pomeni pogum, da človek stoji za seboj, pogum, da sestopi v svojo človeškost, v svojo zemeljskost, pogum, da z obema nogama ostane na trdnih tleh, namesto da bi izgubil tla pod nogami in se dvignil nad druge. P. Anselm Grün bo spregovoril o tem, kako on osebno živi naštete razsežnosti življenja.

Podrobnosti o posameznih srečanjih s p. Grünom v Sloveniji povzemamo po spletni strani SŠK.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/1A8A4937CFB2676DC1257A76004411C4?OpenDocument
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/177B224502216D34C1257961002E523C?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh