Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabljeni k devetdnevnici na čast Božji služabnici Cvetani Priol

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 03. 08. 2024 / 12:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.08.2024 / 12:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vabljeni k devetdnevnici na čast Božji služabnici Cvetani Priol
Lansko leto je na god sv. Klare Asiške minilo 50 let od smrti Božje služabnice Cvetane Priol, slovenske »Male Cvetke«. FOTO: Stolna župnija Maribor

Vabljeni k devetdnevnici na čast Božji služabnici Cvetani Priol

V mesecu avgustu se v mariborski stolnici spominjajo obletnice odhoda Božje služabnice Cvetane Priol k ljubljenemu Ženinu.

Tudi letos vabijo k devetdnevnici na čast Božji služabnici Cvetani, ki jo od 2. do 11. avgusta vsako jutro okoli 7. ure in 30 minut obhajajo po prvi sveti maši v mariborski stolnici.

V nedeljo, 4. avgusta, bo devetdnevnica pri vseh nedeljskih svetih mašah.

V nedeljo, 4. avgusta, bo devetdnevnica pri vseh nedeljskih svetih mašah.

Na predvečer smrti Božje služabnice Cvetane, 10. avgusta, bo ob 19. uri sveta maša v kapelici Marije Pomagaj na Pobreškem pokopališču, ki jo bo daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

V nedeljo, 11. avgusta, pa se bodo zbrali ob 15. uri pri njeni rojstni hiši, ob »Cvetanini« kapeli, na Vinarski 14a v Mariboru na molitvenem srečanju.

Božja služabnica Cvetana

Lansko leto je na god sv. Klare Asiške minilo 50 let od smrti Božje služabnice Cvetane Priol, slovenske »Male Cvetke«.

Cvetana je bila sv. Tereziji Deteta Jezusa podobna v marsičem, ne nazadnje že po imenu, kajti tudi ona je čutila, da je njen poklic ljubezen in je to s svojim življenjem več kot nazorno pričevala. Veliko je trpela, bila goreča v apostolatu, ljubila Cerkev in globoko, mistično doživljala Boga. Tudi Cvetana je podobno kakor »Mala Cvetka« obljubila, da bo po smrti delila pomoč iz nebes ljudem na zemlji, zato se ji priporočimo v molitvi!

»Cvetanina« kapela ob njeni rojstni hiši. FOTO: Tatjana Splichal

Obstajajo namreč pričevanja številnih vernikov, ki so bili uslišani na priprošnjo slovenske »Male Cvetke«, kar kaže, da nam je Božja služabnica Cvetana vsem blizu in mnogi ljudje zaupajo v njeno svetniško priprošnjo. Zaradi svoje življenjske zgodbe je Cvetana posebej blizu bolnikom in preizkušanim, zato smo povabljeni, da se ji v bolezni in preizkušnjah čim večkrat priporočamo.

Zaradi svoje življenjske zgodbe je Cvetana posebej blizu bolnikom in preizkušanim, zato smo povabljeni, da se ji v bolezni in preizkušnjah čim večkrat priporočamo.

Več o naši svetniški kandidatki lahko izveste tudi v dokumentarnem filmu z naslovom Cvetana Priol, ki ga je pred leti posnela Vanda Brvar.

Božja služabnica Cvetana, slovenska »Mala Cvetka«, prosi za nas!

Nalaganje
Nazaj na vrh