Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev nove knjige

Objava: 15. 02. 2006 / 13:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev nove knjige

Predstavitev knjige Maxime Rodison:<b> Mohamed </b>

Maxime Rodinson: MOHAMED

Pri založbi Družina je v zbirki Razumevanja izšla knjiga z naslovom Mohamed. Gre za prevod dela Maxima Rodinsona, enega največjih svetovno priznanih poznavalcev zgodovine in jezikov Bližnjega vzhoda in Etiopije ter islama. Njegov Mohamed sodi med neprekosljive življenjepise arabskega preroka. Preveden je bil v številne jezike in doživel številne izdaje. Slovenski prevod je narejen po četrti izdaji. Čeprav gre za strokovno delo, je kljub temu napisano zanimivo, tako da bralca do kraja drži v veliki pozornosti.

Pri Družini smo se odločili, da Rodinsonovega Mohameda izdamo v zbirki Razumevanja. S tem želimo prispevati k boljšemu poznanju islama in tudi preroka Mohameda. Dogodki, ki smo jim priča v zadnjem času, nas k temu spodbujajo. Enostranskih in površnih pogledov na islam in tudi na krščanstvo je preveč. Če želimo razumeti in preseči nasprotja in napetosti, ki se v zvezi z islamom pojavljajo v zahodni in tudi naši družbi, ga moramo bolje poznati. Prepričani smo, da boljše poznanje spodbuja k sožitju in sodelovanju, k večjemu miru in preseganju slepega sovraštva.

Predstavitev knjige bo v ponedeljek, 20. 2. 2006, ob 12. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Predstavila jo bosta dr. Drago Ocvirk, urednik zbirke Razumevanja, in g. Nevzet Porić, tajnik islamske skupnosti v Sloveniji.


Vabljeni!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh