Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev dveh knjig

Objava: 14. 02. 2007 / 13:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev dveh knjig

Dr. Ciril Sorč: V prostranstvu Svete Trojice
Dr. Drago Ocvirk: Misijoni - povezovalci človeštva

V svoji najnovejši knjigi z naslovom V prostranstvu Svete Trojice dr. Ciril Sorč opozarja na najgloblje temelje naše osebne in družbene uresničitve, ki jih v sebi skriva nauk o Sveti Trojici. Ker smo ljudje ustvarjeni po božji podobi, troosebnem Bogu, se lahko popolno uresničimo le v odnosu do Boga in do ljudi. Avtor ta proces imenuje trinitarizacija.

Gre za zelo zanimivo teološko knjigo, ki je napisana tako, da se bo lahko ob njej obogatil vsak, kdor jo bo vzel v roke. Ne samo teološko podkovan bralec, temveč vsak, kdor bo želel stopiti na pot odkrivanja brezmejne prostranosti božje ljubezni.

Pri Družini smo skupaj z ZRC Teološke fakultete Univerze v Ljubljani v zbirki Znanstvena knjižnica izdali novo knjigo dr. Draga Ocvirka z naslovom Misijoni povezovalci človeštva. V njej je raziskal vlogo misijonov v procesu rasti in povezovanja človeštva.

Misijonska dejavnost Cerkve z oznanjevanjem evangelija in širjenjem krščanske vere med tujimi kulturami in narodi ni uničevala, temveč bogatila, dvigala in civilizirala. Zelo zanimiv je pregled dela nekdanjih in sedanjih slovenskih misijonarjev.


Predstavitev obeh knjig bo v ponedeljek, 19. februarja 2007, ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.



Lepo povabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh