Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V zborniku tudi cerkvene stavbe

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 26. 10. 2024 / 10:12
Oznake: Dogodek, Slovenija, Šola
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2024 / 10:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
V zborniku tudi cerkvene stavbe
Vsebino zbornika so predstavili sedanji dijaki Gimnazije Poljane. FOTO: Jožef Pavlič

V zborniku tudi cerkvene stavbe

Gimnazija Poljane v Ljubljani je septembra izdala že svoj tretji zbornik z naslovom Poljane spomina 3; predstavitev je bila 18. oktobra v dvorani na podstrešju te stavbe.

Zbornik je uredil prof. Marko Trobevšek, predstavili pa dijaki omenjene gimnazije; udeležencem predstavitve sta spregovorila tudi ravnatelj Srečko Zgaga in urednik zbornika.

Pred tem jih je prof. Vojteh Cestnik, ki je za zbornik napisal zelo dragocen prispevek Znane in manj znane ljubljanske Poljane, popeljal po tem delu Ljubljane. Zbornik je obogatil s svojimi starimi dokumentarnimi fotografijami.

Predstavitev zbornika je navdušila udeležence. FOTO: Jožef Pavlič 

Udeleženci pohoda so si ogledali tudi stavbo na Krekovem trgu 1, v kateri domuje Družina, nekdanje Alojzijevišče na Poljanski 4, cerkev sv. Jožefa na ulici Janeza Pavla II. in jezuitsko redovno hišo ter druge stare, zanimive in pomembne stavbe.

Predstavitvi knjige je sledilo prijateljsko druženje nekdanjih in
sedanjih profesorjev ter nekdanjih dijakov. FOTO: Jožef Pavlič

Gimnazijo Poljane so obiskovali tudi nekdanji gojenci Malega semenišča na Trubarjevi ulici 80 (»pri Šempetru«) v Ljubljani, ki so v dosedanje zbornike prispevali svoje zapise. V drugega Poljane spomina II. tudi sedanji murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Kupi v trgovini

Zakaj Cerkev?
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh