Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V veselju znotraj Svete Trojice

Za vas piše:
Gregor Bregar
Objava: 22. 05. 2024 / 09:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2024 / 16:37
V veselju znotraj Svete Trojice
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

V veselju znotraj Svete Trojice

Na nedeljo Svete Trojice bi vas povabil k misli o tem, kako smo kristjani vključeni v odnose med Očetom, Sinom in Svetim Duhom.

Morda ste kdaj opazovali kakšen zaljubljen par, skupino prijateljev ali družino, kjer vladata iskrenost in prava sreča, in ob tem pomislili: »Kako lepo bi bilo biti blizu tem ljudem in njihovi toplini.« Tako je s Sveto Trojico. Sad ljubezni med osebami je čudovito stvarstvo, so čudeži narave, vesolje, čudeži dobrote človeškega srca in čudeži vere. Troedini nas privlači k sebi. Čeprav ga nikoli ni nihče videl (prim. Jn 1,18), bi želeli spoznati njega, ki nas ljubi (prim. Raz 1,5).

Dobra novica vere je to, da smo od krsta naprej ne samo pripeljani blizu k Bogu, ampak vanj celo potopljeni. Vključeni smo v odnose Svete Trojice. Oče in Sin sta se razmaknila, da bi v ta odnos vključila človeka. Preko človeka želita živeti odnos ljubezni v Svetem Duhu. Kaj konkretno to pomeni? S krstom v nas začne živeti Kristus. Kolikor mu damo na razpolago sebe (za molitev, dobra dela …), toliko lahko živi ljubezen z Očetom. Kristus z vsakim kristjanom hodi življenjsko pot in išče Očeta. Sveti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh