Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V večjem delu Kijeva ponovno vzpostavili oskrbo z elektriko, v Hersonu novi napadi

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 11. 2022 / 17:30
Oznake: Svet, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2022 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
V večjem delu Kijeva ponovno vzpostavili oskrbo z elektriko, v Hersonu novi napadi
Podoba Kijeva brez elektrike. FOTO: Twitter

V večjem delu Kijeva ponovno vzpostavili oskrbo z elektriko, v Hersonu novi napadi

V Kijevu so danes, štiri dni po uničujočem napadu na električno infrastrukturo, skoraj v celotnem mestu spet vzpostavili oskrbo z električno energijo. Kot opozarjajo v prestolnici, bi lahko zaradi velikega povpraševanja prišlo do lokalnih izpadov.

Večina storitev, povezanih z ogrevanjem, zagotavljanjem oskrbe z elektriko in vodo ter storitvami mobilne telefonije je do danes začela normalno delovati, navedbe vojaške uprave povzemajo tuje tiskovne agencije.

Kličko deležen kritik

Kijevski župan Vitalij Kličko, ki je bil deležen kritik ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega zaradi počasnega obnavljanja življenjsko pomembnih storitev, je za današnjo izdajo nemškega tabloida Bild povedal, da dela na poškodovani infrastrukturi potekajo »rekordno hitro«, poroča STA.

Ruske sile znova obstreljevale več ukrajinskih mest 

Medtem iz ukrajinskih mest Krivoj Rog, Herson, Nikopol in Dnipropetrovsk poročajo, da so bili danes spet tarča ruskih raketnih in topniških napadov. Ruske sile so v mestu Krivoj Rog po besedah guvernerja te regije Valentina Rezničenka uničile »objekt prometne infrastrukture«. Vojaška uprava v regiji je prebivalce pozvala, naj se zatečejo v zaklonišča za zračni napad, za več območij na vzhodu in jugu Ukrajine pa je bil danes razglašen alarm za zračni napad.

V Hersonu spet napadi

Pred kratkim osvobojeno mesto Herson je v teh dneh spet deležen hudih napadov. Po podatkih regionalne vojaške uprave v Hersonu je ruska vojska od sobote več kot 50-krat obstreljevala hersonsko regijo. Zaradi težkih razmer v mestu Herson, kjer ljudje nimajo zanesljivega dostopa do vode in električne energije, je ukrajinska vlada pred nekaj dnevi ukazala evakuacijo civilistov iz mesta.

Izstrelka zadela kmetijo v bližini Zaporožja

Po navedbah ukrajinskih virov, ki jih povzema nemška dpa, so ruske sile s težkim topništvom napadle tudi okrožje Nikopol na jugovzhodu Ukrajine, ponoči pa sta po podatkih ukrajinske vojske dva ruska izstrelka zadela tudi kmetijo v bližini mesta Zaporožje na jugu države.


Nalaganje
Nazaj na vrh