Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu zasedala komisija za zaščito otrok

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 10. 2015 / 12:04
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu zasedala komisija za zaščito otrok

Posvetovalno telo obravnava predloge za zaščito mladoletnih in ogroženih odraslih pred spolno zlorabo v cerkvenem prostoru.

V Vatikanu je minuli konec tedna znova zasedala Papeška komisija za zaščito otrok in mladoletnih. V središču tokratnih razprav je bila izmenjava izkušenj šestih delovnih skupin, ki so bile ustanovljene v letošnjem februarju, v zadnjega pol leta pa so se ukvarjale s smernicami za zaščito otrok, oskrbo žrtev in izobraževanjem duhovniških kandidatov. Kot so sporočili iz Vatikana, je papež Frančišek ob začetku srečanja minuli petek skupaj z udeleženci obhajal sveto mašo.



Komisija, ki jo vodi bostonski kardinal Sean Patrick O'Malley, ima posvetovalno funkcijo in naj bi pripravila predloge za boljšo zaščito mladoletnih in ogroženih odraslih pred spolno zlorabo v cerkvenem prostoru. Komisija ne obravnava posameznih primerov.

Od ustanovitve dalje so člani komisije prejeli že številna povabila cerkvenih ustanov, od škofovskih konferenc do škofij, za različne posvete. Člani so se udeležili delavnic, seminarjev in konferenc na Irskem, v Veliki Britaniji, Franciji, na Novi Zelandiji, Pacifiških otokih in nazadnje na Filipinih. Tam se je 76 škofov udeležilo zasedanja na temo zaščite otrok, kot je zapisano v sporočilu iz Vatikana. Novembra se bodo člani komisije srečali s škofi iz Srednje Amerike.

Komisija za zaščito otrok in mladoletnih je bila ustanovljena marca lani, pred letom dni pa je bila razširjena na sedanjih 18 članov. Med njimi sta tudi dve nekdanji žrtvi spolnih zlorab. Maja letos je komisija sprejela svoje statute. Frančišek je z ustanovitvijo posvetovalnega telesa nadaljeval z ukrepi svojega predhodnika Benedikta XVI. (2005-2013) v boju proti spolnim zlorabam.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh