Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu so se pričele priprave na škofovsko sinodo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2013 / 18:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Vatikanu so se pričele priprave na škofovsko sinodo

V Vatikanu so se pričele priprave na škofovsko sinodo

Nadškof Paglia: Papež želi prisluhniti družinam in »jih sprejeti takšne, kakršne so«.

Priprave na izredno škofovsko sinodo o pastorali družin v jeseni 2014 so se že pričele: v prihodnjih dneh bodo udeležencem razposlali vprašalnike, je napovedal nadškof Vincenzo Paglia v pogovoru za italijanski časnik »Avvenire«. Škofe želijo spodbuditi, naj podrobno opišejo različne položaje družin z njihovimi problemi in težavami, je pojasnil predsednik Papeškega sveta za pastoralo družin.




Papež škofovske sinode ni sklical z namenom, da bi na novo definiral teologija zakonske zveze, pač pa predvsem zato, »da bi prisluhnil družinam in jih sprejel takšne, kakršne so«. Med možne teme, o katerih naj bi razpravljali na sinodi, sodijo denimo odnos Cerkve do nevarnosti, ki ogrožajo stabilnost družin, to sta lahko materialna revščina ali migracija; pa odnos do položaja ostarelih in ovdovelih, do zakoncev, ločencev in ponovno poročenih. Nobene teme zaenkrat še niso izključili, je pojasnil nadškof Paglia in ob tem opozoril tudi na položaj istospolnih partnerstev.

Papež Frančišek je med 5. in 19. oktobrom 2014 v Vatikanu sklical izredno škofovsko sinodo na temo »Pastoralni izzivi družine v okviru evangelizacije«. Leta 2015 naj bi redna škofovska sinoda omenjeno temo še poglobila.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / O. N.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh