Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu še vedno le z gotovino, izjema rezervacija muzejskih vstopnic

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 01. 2013 / 07:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu še vedno le z gotovino, izjema rezervacija muzejskih vstopnic

Italijanska banka še ni izdala potrdila za leto 2013 in zahteva uvedbo dodatnih ukrepov proti pranju denarja.

Trenutno lahko v Vatikanu obiskovalci plačujejo le z gotovino, vstopnice za Vatikanske muzeje pa je še vedno mogoče plačati s plačilno ali kreditno kartico, če jih naročamo prek muzejske spletne strani, so minuli konec tedna sporočili iz Vatikanskih muzejev. Spletna naročila sprejemajo na naslovu http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/index.html.

Upravitelji umetniških zbirk na spletni strani sporočajo, da od začetka letošnjega leta v muzejih ni več mogoče plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami. Ta omejitev pa velja le za okence, pri katerem lahko obiskovalci kupijo vstopnice, pojasnjujejo v upravi. Spletna prednaročila iz tujine so še vedno plačljiva s karticami.

Z več kot petimi milijoni obiskovalcev letno Vatikanski muzeji sodijo med najpogosteje obiskane muzejske zbirke na svetu. V letu 2011 je bil njihov prihodek okoli 91 milijonov evrov. Kdor vstopnice naroči preko njihove spletne strani, se lahko pogosto izogne dolgim čakalnim vrstam pred muzeji.

Italijanska centralna banka je z novim letom na celotnem ozemlju Vatikanske države zaprla terminale za plačilne in kreditne kartice. Odtlej v vatikanu sprejemajo le kartice vatikanske banke IOR.

Razlog za omejitev elektronskega plačilnega prometa je bil po navedbah tamkajšnjih medijev podatek, da italijanska hčerinska banka Nemške banke za svoje kartične terminale v Vatikanu še ni prejela novega dovoljenja Italijanske banke. Stara licenca za Nemško banko je potekla 31. decembra lani. Italijanska banka zdaj zahteva uvedbo dodatnih ukrepov proti pranju denarja.

Iz Vatikana so sporočili, da gre za kratkoročno prekinitev. Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika Federica Lombardija so se tamkajšnji izvedenci že sestali z italijanskimi bančniki.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh