Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu pretreseni zaradi atentata ob menjavi vlade

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 04. 2013 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu pretreseni zaradi atentata ob menjavi vlade

Med prisego kabineta Enrica Lette je 49-letnik pred sedežem vlade streljal na mimoidoče ter ob tem ranil dva karabinjerja in neko naključno nosečnico.

Radio Vatikan je izrazil svoje ogorčenje ob hudem atentatu pred sedežem predsednika italijanske vlade. Med prisego nove vlade pod vodstvom politika leve sredine Enrica Lette je nek 49-letni moški iz Kalabrije včeraj pred omenjeno zgradbo izstrelil več nabojev iz svojega strelnega orožja in pri tem ranil dva karabinjerja in naključno mimoidočo nosečnico. Očitno gre za osamljeno dejanje posameznika z gospodarskimi in družinskimi težavami, so poudarili na Radiu Vatikan v svojih popoldanskih osrednjih poročilih. Dejanje pa je zasenčilo prvi dan nove italijanske vlade, ki jo v luči gospodarske krize v državi čakajo zahtevne naloge.


O motivih 49-letnika, ki se je včeraj primerno oblečen v moško obleko in kravato mirno sprehodil mimo zapor pred vladno stavbo in nato pričel streljati, doslej ni še nič znanega. Center Rima je bil kasneje zaradi napada delno zaprt za promet, slovesnost ob prisegi novih ministrov in simbolna predaja položaja dosedanjega predsednika vlade Montija novemu predsedniku Letti pa občutno skrajšana.

Do streljanja je prišlo v času, ko je papež Frančišek na Trgu sv. Petra v Vatikanu v navzočnosti več kot 100.000 vernikov zaključeval slovesno bogoslužje, med katerim je 44 kandidatom podelil zakrament svete birme. Ob sklepu skoraj dveurnega bogoslužja in opoldanske molitve 'Raduj se, kraljica nebeška' je papež pozdravil vse duhovnike, ki so ob njem somaševali, nato pa se je v odprtem terenskem vozilu zapeljal med množico vernikov na trgu. Šele dobro uro po zaključku maše se je vrnil v notranjost Vatikana.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh