Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Tokiu rekordno število novih okužb

Za vas piše:
T. M.
Objava: 28. 07. 2021 / 14:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2021 / 15:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Tokiu rekordno število novih okužb
Gre za razvoj dogodkov, ki so ga strokovnjaki napovedovali že pred začetkom olimpijskih iger. FOTO: Tatjana Splichal.

V Tokiu rekordno število novih okužb

Število novih okužb s koronavirusom na dnevni ravni je v japonski prestolnici Tokio doseglo nov rekord že drugi dan zapored.

Danes, 28. julija, so potrdili 3177 novih okužb, kar pa naj ne bilo neposredno povezano s športniki z vsega sveta. Pristojne oblasti predvsem mlade Japonce pozivajo k cepljenju proti covidu-19.

Izredne razmere 

Rekordno število okužb beležijo na Japonskem tudi na državni ravni. Danes so jih skupno potrdili več kot 8000. 

Poleg Tokia se novi virus trenutno širi v sosednjih prefekturah Chiba, Kanagawa in Saitama. Tamkajšnji guvernerji so na japonsko vlado naslovili zahtevo, naj za ta območja razglasi izredne razmere. Gre za razvoj dogodkov, ki so ga strokovnjaki napovedovali in svarili že pred začetkom olimpijskih iger.

Tokijska guvernerka Yuriko Koike je mlajše prebivalce pozvala, naj se cepijo proti covidu-19 in – če je le mogoče – ostanejo doma ter upoštevajo ostale ukrepe za zajezitev okužb. Dodala je, da je večina starejših že cepljena, zaradi česar je tudi bistveno upadlo število okužb v tej starostni skupini.

Na Japonskem je doslej polno cepljenih proti covidu-19 okrog 25 odstotkov celotnega prebivalstva, pri starejših je ta delež 68,2-odstoten. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh