Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rogaški Slatini odprt Humanitarni center

Za vas piše:
STA
Objava: 11. 07. 2016 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rogaški Slatini odprt Humanitarni center

V Rogaški Slatini je v začetku julija v obnovljenem objektu nad cerkvijo sv. Križa zaživel Humanitarni center.

Humanitarni center leži po župnijski cerkvi sv. Križa.

V Rogaški Slatini je v začetku tega meseca v obnovljenem, dobro stoletje starem objektu nad cerkvijo sv. Križa v Levstikovi ulici, zaživel Humanitarni center. Vse uporabne površine skupaj znašajo 190 kvadratnih metrov, skupni stroški projekta pa so ocenjeni na 200.000 evrov, so sporočili s slatinske občine.

Lastnik objekta je Župnijski urad Rogaška Slatina, ki je na Občino Rogaška Slatina podal pobudo za obnovo in revitalizacijo približno 100 let stare stavbe, ki je v zadnjih desetletjih samevala in ob pomanjkanju primernih vsebin postopoma propadala. Občina Rogaška Slatina pa je sočasno iskala rešitev za prostorsko stisko humanitarnih organizacij, ki se v zadnjih letih srečujejo z različnimi težavami, od potrebe po zagotovitvi nadomestnih prostorov, do žal vse večjega števila tistih, ki se nanje obračajo za pomoč.

Občina je sprejela oba izziva in z Župnijskim uradom dogovorila stavbno pravico na objektu, ki pomeni brezplačno uporabo za nadaljnjih 30 let. Sledila je celovita prenova, ki je vključevala zamenjavo strehe in stavbnega pohištva, popolnoma novo zunanje stopnišče, zaščito objekta pred vlago ter obnovo praktično vseh ostalih delov objekta, od pročelja, notranjih tlakov, ometov, do stropov. Dobavljena je bila tudi nova notranja oprema, urejena okolica objekta pa odslej omogoča dostop in parkiranje vozil. Uporabnika prostorov, območni združenji Rdečega križa in Karitasa, bosta razpolagali s tremi ločenimi skladišči za izdajo živil, prostorom za izdajo oblačil, sprejemno pisarno, sejno sobo in sanitarijami.

"Projekt je vzorčen primer celovitega pristopa k reševanju različnih težav. Rešena je prostorska stiska humanitarnih organizacij, rešen pa je tudi do nedavno propadajoči objekt, ki je postal sestavni del zgledno urejene okolice cerkve in vstopa v Levstikovo ulico," so še zapisali na slatinski občini.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh